Turistsæsonen er begyndt

Nu er det påske og med det begynder den store turistsæson i Budapest. Det betyder, at norske, svenske og danske turister kommer i tusindvis, og det gør også folk fra resten af ​​verden.

Budapest har en masse at byde på for dig som turist. Her er programmer, som alle kan føle sig godt tilpas med, både store og små. Den mindste trives selvfølgelig bedst i byparken, hvor de kan gå til cirkus, besøge zoo og også opleve en forlystelsespark. De voksne nyder livet, mens de bader i varme kilder, ser seværdigheder, smager ungarsk vin og bliver kend med byen, mens de er på en af ​​vores guidede turer.

Uanset hvor og når du kommer til Budapest, anbefaler vi, at du begynder at planlægge så hurtigt som muligt. Der er faktisk ganske ofte, at vi er helt fuld booket og ikke har tilgængelig guider, så hvis du vil være sikker på at få en guide, er tiden inde for å ta kontakt. Er du sent ude er det naturligvis mulig å  forsøge, men vi kan ikke garantere noget!

Leder du efter mere information omkring påske i Budapest og hvad der anbefales at gøre i løbet af påsken ferie i Budapest, kan du læse mere om det at fejre påsken i Budapest her.

God påske og god tur!

Når bliver det julemarked i Budapest i 2017?

Vi har knap nok begyndt i 2017 og sidste års julemarked lukket for et par dage siden. Er du typen, der kan lige at planlægge i god tid, og allerede nu er nysgerrige på datoerne for julemarkeder i Budapest i 2017?

Det er super dejlige julemarked i Budapest, og vi forstår, at du ønsker at få dem med dig. I øjeblikket har vi desværre ikke 100% pålidelige oplysninger om dette, men vi har stadig en vis viden, der måske kan give dig nogle gode tips i hvert fald!

julemarked i Budapest i 2017

Når bliver det julemarked i Budapest i 2017?

Julemarked i Budapest i 2017 (oppdatert 6 september)

Julemarked på Vörösmarty plassen: 10 november – 31 november

Utdatert informasjon fra januar 2017

Det, vi først og fremmest kan sige, er følgende

  • Kommer du til Budapest i december, er du garanteret at du de to store julemarkeder i Budapest, både på Vorosmarty-pladsen og foran Stephens Basilika.

De to store spørgsmål:

  • Når åbne julemarkedene i november?
  • Når lukker julemarkedene i januar?

Der er to spørgsmål, kan vi ikke besvare endnu, men vi kan tippe. Baseret på åbningstider i de senere år har vi følgende tips om dette.

Julemarkedet på Vorosmarty Square gætter vi vil åbne enten 10 eller 11 november 2017. Hvis den ikke åbner da, vil det åbne en uge senere. Selvfølgelig er bare tip fra vores side, men baseret på traditioner i de sidste par år, bør det være sådan. Det samme julemarked lukker enten 1 januar eller 7 januar i 2018.

De endelige datoer for julemarkeder i Budapest bliver annonceret i slutningen af ​​September, så du må nok smøre dig med lidt tålmodighed, indtil det. Så snart de er offentliggjort, vil vi være at offentliggøre en artikel om dette i vores blog, og du vil finde de datoer i vores “hvad der sker i Budapest” artikel!

Sommer-OL i Budapest

Er du ivrig efter at se sommer-OL i Budapest? Vil du gerne heje på Ungarn i Sommer-OL?

Ungarn vandt i alt otte guldmedaljer i Sommer-OL i London i 2012. Ungarn vil sende mere end 100 deltagere til Brasilien for at deltage i Sommer-OL, og folk håber på 10 guldmedaljer. Kan de gøre det?

Ungarn har nogle store stjerner, der deltager i Sommer-OL. De mest berømte er svømmere, hvoraf Katinka Hosszú, Dániel Gyurta og Laszlo Cseh er de mest berømte. Desuden har de gode lag, der spiller i vand polo både for mænd og kvinder.

Hvis du ønsker at se Sommer-OL på tv online læse vejledningen på www.dansktviudlandet.dk.

De fleste restauranter og pubber i Budapest vil sende de vigtigste begivenheder fra Sommer-OL på storskærme. Du kan også se Sommer-OL på M4 i Ungarn i dit hotelværelse.

Hvor kan man se EM i fodbold i Budapest?

Vil du besøge Budapest mellem juni 10. og 10 juli? Vil du gerne se fodboldkampe live fra Frankrig, mens du opholder dig i Budapest? Her vil du finde alle de oplysninger du har brug for.

Lad os først forsikre dig at det vil være meget let at se EM i fodbold i Budapest. Først og fremmest fordi ungarerne elsker fodbold og for det andet fordi Ungarn faktisk vil spille i turneringen. Dette vil være deres første mulighed på at spille i en international turnering som denne siden 1980-tallet. Men, hvor du kan se de kampe, startende med Euro 2016 åbning matchen mellem Frankrig og Rumænien 10. juni.

Se EM i fodbold i Budapest

Generelt kan det siges, at du kan se kampene overalt. Under EM i fodbold kan du forvente næsten alle restauranter har store skærme til rådighed, eller du kan blot besøge en cafe og se kampene på deres skærme. Men, hvis du ønsker at se kampene på et sted, hvor du vil være sammen med masser af andre fodboldfans, så bør du nok ønsker at besøge et af følgende steder:

1) Se EM i fodbold udendørs

Den fedeste sted at se Euro 2016 vil være på Szabadsag ter, en smuk plads beliggende mellem det ungarske parlament og St. Stephens Basilika. Her vil du have en fantastisk stor skærm, masser af steder, hvor du kan købe snacks og drikkevarer, og det vil være pakket med mennesker, der elsker fodbold. Vi ville gå her!

2) Se EM i fodbold indendørs

Hvis du ønsker at se Euro 2016 indendørs (måske vil det være for varmt udenfor), så kan du jo besøge en sports pub i Budapest. Her finder du navn og adresser på nogle populære sport søjler:

– Champs: Dohany Utca 20
– John Bull Pub: Apaczai Csere János u. 17
– Beckkets: Liszt Ferenc tér 11.

3) Se EM i fodbold i dit hotelværelse

Alle kampe i løbet Euro 2016 vil blive sendt på det ungarske nationale TV, hvilket betyder, at du sandsynligvis har de kanaler du har brug for i dit hotelværelse. Kig efter M4  og du bør være i stand til at se Euro 2016 kampe der.

4) Se EM i fodbold online

Hvis du ønsker at se EM i fodbold online, mens i Budapest, så er der flere måder, hvorpå du kan gøre det. Du kan læse mere om at se EM i fodbold online på dansk tv her.

Vi ønsker dig et meget behageligt ophold i Budapest!

Den nemmeste måde at se fodbold EM 2016 online!

Vil du gerne se fodbold EM online på dansk tv eller på engelsk TV? Dette er hvordan det kan gøres på den nemmeste måde!

Højdepunktet i sommeren 2016 for fodboldfans er Euro 2016. Danmark vil desværre ikke være der for at spille, men måske vi kan juble for Sverige i stedet? Så hvad kan du og jeg gøre for at se alle kampene i fodbold EM online i den nemmeste mulige måde?

Den nemmeste måde at se fodbold EM 2016 online!

Fodbold EM 2016 online

I Danmark kampene vil blive vist på DR (gratis) og TV2 (betalings-tv). Hvis du forsøger at se kampene på nogen af disse kanaler det vil fungere fint, medmindre du er uden for Danmark. Så vil du få en fejlmeddelelse i stedet, fordi du befinder dig i udlandet. Hvad gør man så?

Dette er, hvad vi anbefaler dig at gøre!

Få dig et abonnement til PureVPN, en VPN udbyder med servere i mere end 100 lande og med en 7 dages fuld refusion politik (nyttigt, hvis du ikke er tilfreds). Når du har det abonnement, du downloader deres program, og nu har du to muligheder:

1) Tilslut til en server i Danmark. Dette vil give dig en dansk IP-adresse, og du kan nu se Euro 2016 på DR fra hele verden. Hvis du har et abonnement på TV2Play kan du se fodbolds EM 2016 online der.

2) Tilslut til en server i England, som vil give dig en britisk IP-adresse. Du kan derefter besøge BBC.com eller ITV.com og se alle kampe online der med engelske kommentatorer.

Dette er hvordan du nemt kan se Euro 2016 online. For mere information om Euro 2016 fuldt program, oplysninger om arenaer og flere artikler relateret til at se Euro 2016 online, besøg euro2016.one.

Se fodbold EM 2016 i Budapest

Hvis du ønsker at se Euro 2016 i Budapest, så anbefaler vi at du læse følgende artikel, hvor du kan finde information om de bedste steder i Budapest for at se kampene på, både indendørs og udendørs.

Julemarkeder i Budapest i 2015

Julen nærmer sig, og tiden for julemarkeder er her. I Budapest er der to store julemarkeder, som både har åbnet og vil være åben indtil den 1. januar og 7 januar, 2016.

Julemarked  i Budapest
Den største og mest berømte julemarkedet i Budapest ligger på Vorosmarty-pladsen. Dette åbnede den 13 november 2015 og vil være åben indtil 7 jan 2016.

Det andet marked er foran Stefanskirken i Budapest og det åbner den 27. november og vil være åben indtil den 1. januar 2016.

På begge markeder kan drikke varm vin, spise pølser, købe julegaver og lytte til julemusik. Begge julemarkeder har vidunderlige atmosfære og er smukt oplyst om aftenen. Vær opmærksom på at det kan få kolde i Budapest i eftermiddag, så det er ofte under 0 Celsius efter solen går ned (hvilket sker omkring 16.30).

Hvis du ønsker at varme op på hotelværelset med en god julefilm på Netflix kan få tips til sådanne film i følgende video på YouTube.

Hvis du hellere vil drikke ungarsk vin og smage ungarske køkken, eller måske gå på et bryggeri besøg, kan du læse om disse aktiviteter i vores Budapest Guide.

God tur til Budapest og glædelig jul!

Lavere priser på guidede ture!

Hvis du ønsker at nyde en guidet tur i Budapest har vi nogle gode nyheder til dig! Vi har netop sænket vores priser på guidede ture.

De nye og lavere priser er gældende for guidede ture direkte fra lufthavnen og til standard guidede ture i Budapest med privat guide og chauffør.

Hvis du vil vide mere om vores guidede ture, læs følgende artikel.

Har en vidunderlig sommer og en dejlig tur til Budapest!

EM i håndbold 2014 i Ungarn og Kroatien

Euro 2014 HandballDet er ikke længe før det er tid til EM i håndbold, og i 2014 vil dette blive arrangeret af Ungarn og Kroatien. De fleste og de afgørende kampe bliver spilt i Ungarn, men nogle foregår i Kroatien.

Der er 16 lag der deltager i EM i håndbold i 2014. Åbningskampen skal spilles den 7. december, og finalen spilles i Budapest December 21.

De nasjoner, der deltager i turneringen, er Ungarn, Rusland, Spanien og Polen (som er i gruppe A og spille deres puljekampe i Gyor, by 130 km fra Budapest).

I gruppe B, finder vi Danmark, Norge, Rumænien og Kroatien, og disse spille deres puljekampe i Fonix Csarnok i Debrecen, en by beliggende cirka 235 kilometer fra Budapest, i den nordøstlige del.

I gruppe C, finder vi vores svenske naboer, og i tillæg til dem Tyskland, Holland og Kroatien. Kampe i denne gruppe vil blive afspillet i den kroatiske by Varazdin.

I gruppe D spiller Montenegro, Frankrig, Serbien og Slovakiet, og med kampen her spilles i Osijek.

Hvis Danmark fremrykkende fra gruppespillet, som vi håber bestemt, vil vi fortsætte med at spille våres kampe i Debrecen, og hvis vi derefter går videre derfra, vil de site  kampe vil blive spillet i Budapest Sports Arena i Budapest.

Transport til Debrecen

Hvis nogen ønsker hjælp med transport til Debrecen fra hotel i Budapest, eller lige fra lufthavnen, kan vi hjelpe med dette. Prisen for en bil med 1-3 personer koster 75.000 HUF per vej, mens fra 4-7 personer koster 90.000 HUF. Hvis du er fra 8 personer og op til 15 personer, kan vi arrangere minibus, der koster 130.000 HUF per vej. Kontakt os venligst, hvis du ønsker hjælp til dette. For at gøre transporten endnu mere hyggelig, vi også kombinere transport til Debrecen med vinsmagning og frokost i Eger, at gøre turen lidt sjovere!

Hoteller i Debrecen

Hvis du ønsker at bo på de bedste af de bedste hoteller i Debrecen er uden tvivl Hotel Divinus stedet du skal booke. Hvis det ikke er så vigtigt med fem-stjernede luksushotel er Hotel Centrum utrolig populær, og et sted der har fået meget ros fra besøgende, der har vært innom. Men det er klogt at være opmærksom på at der er en masse af besøgende til byen denne perioden, så det betaler sig at bestille hotelværelser så hurtigt som muligt!

Programmer i Budapest

Hvis du har et par timer eller dage til overs i Budapest i løbet af mesterskabet, er vi glade for at hjælpe dig med guidede ture, vinsmagninger, bryggeribesøg og lignende. Tryk på links for mere information om disse programmer, ellers kan du læse vores artikel om juleaktiviteter i Budapest.

Julemarked 2014

Endelig er de her, datoerne for Budapest julemarked 2014. Kommer du til byen for at tjekke det ud? Det vil være lige så fantastisk som tidligere, med smukke dekorationer og smukke lys i aften.

Datoerne for jul marked som nævnt under er datoerne for Julemarked på Vorosmarty firkantet, den mest berømte og populære julemarked i Budapest og Ungarn.

Budapest julemarked 2014

Budapest julemarked 2014

Budapest julemarked 2014 datoer

November 28-Januar 1

Vidste du forresten at dem leje de største stande på Budapest julemarked (hvor de får lov til at sælge mad og drikkevarer) er nødt til at betale lidt mere end 75.000 Euro i alt. Det er en hel del, men med alle de besøgende, der kommer til byen for at tjekke hændelsen og til at smage alle de traditionelle ungarske fødevarer og drikkevarer, vil de sikkert tjene de penge tilbage, i det mindste forhåbentlig de vil!

På julemarkedet vil du også være i stand til at smage den lækre ungarske skorsten kage, så gå ikke glip af det, hvis du kommer til byen. Mere information om Budapest julemarked kan findes her. Hvis du vil læse om andre happenings og events i Budapest, læse følgende artikel.