Julemarked

Kommer du til Budapest og vil være med på julemarkederne? Du har god grund til det, for i Budapest har de nogle af de smukkeste julemarkeder i Europa.

Naturligvis er det meget subjektivt, når vi siger, at julemarkederne i Budapest er blandt de bedste i Europa, men i flere og flere artikler, der er offentliggjort i aviser og på internettet, fremhæver de Budapest-markederne som særlig behagelige, delvis på grund af den store belysning de har om aftenen, men også især fordi de har en masse siddepladser, hvor du kan sidde og nyde en masse god mad efter lang og trættende shopping!

Budapest har to julemarkeder kendt for at være de to største og bedste, og her kan du læse lidt mere om disse. Nederst i artiklen finder du også oplysninger om datoer for julemarkederne i Budapest.

Julemarked i Budapest

Julemarked på Vörösmarty tér

Dette er det største og mest berømte julemarked i Budapest. Det er beliggende i hjertet af byen i slutningen af ​​gågaden lige ved Gerbeaud konditoriet, butikker som Stradivarius, H&M, Pull and Bear og New Yorker samt stedet for ægte amerikansk mad, Hard Rock Cafe.

På dette marked finder du masser af båse, hvor du kan købe håndlavede produkter, og selvfølgelig kan du også købe en masse forskellige slags mad her. De mest populære er Chimney Cake, en sød gærstegt, der stegtes og dyppes i kanel, vanilje, kokosnød eller nødder bagefter, men der er også mange andre slik og et stort udvalg af pølser, kødstykker af forskellige slags og meget mere. Glem ikke at smage den varme vin, da dette også er meget typisk! Markedet er for det meste åbent fra kl. 10 om morgenen til kl. 20 om aftenen. På den anden side forbliver nogle af spisestederne åbne indtil kl. 22 om aftenen!

Et kort, der viser de to store julemarkeder i Budapest
Et kort, der viser de to store julemarkeder i Budapest

Julemarked foran Stefans basilika

Dette er et nyere julemarked, lidt mindre end på Vorosmarty-pladsen, men utroligt smukt og med en lille skøjtebane midt på pladsen, der tager højde for både store og små. Dette marked er også utroligt smukt om aftenen, så du er nødt til at gå overalt her for at kigge, og hvis du vil se det allerbedste, er du nødt til at se det fra trappen til Stefans basilika eller fra kupplen til kirken.

Du kan købe stort set de samme produkter på begge markeder, og du kan spise stort set den samme mad, så der ikke er store forskelle mellem de to steder. Det kan være et lille hak billigere på dette marked på St. Stephen’s Basilica, men summen er ikke store i dette tilfælde. Hvis du undrer dig over, hvad du skal købe på julemarkederne i Budapest, eller måske hvad du skal bringe hjem til jul fra Budapest, anbefaler vi denne artikel.

Der er mange andre små markeder omkring Budapest, så hvis du går rundt på steder og på små gader, vil du helt sikkert mødes på de større og mindre julemarkeder, men dette er de to største og de to mest berømte, og de to, der får flest mennesker ønsker at besøge Budapest i tiden før jul.

Julemarked i Budapest

Datoer for julemarkedene i Budapest

På Vörösmarty-pladsen: 19. november 2021 – 31. desember 2021
Ved St. Stephen’s Basilica: 19. november 2021 – 1. januar 2022

En Covid-vaccination er påkrævet for at besøge julemarkederne i Budapest i 2021 (for alle over 18 år). Vi er ikke sikre på, hvor detaljeret de faktisk vil tjekke dette, men ifølge den officielle beskrivelse for julemarkederne i Budapest i 2021 kræves der et bevis for vaccination for at komme ind på julemarkedsområderne.

Julemarked i Budapest

Andre programmer i Budapest

Vi er glade for at hjælpe dig med booking af lufthavnstransport i Budapest. Derudover kan vi også hjælpe med behagelige vinmiddagebryggeribesøg med masser af madguidede turebooking af flodkrydstogter på Donau og meget mere. Vi har hjulpet turister i Budapest i mere end ti år, og vi er glade for at hjælpe dig og din rejsekammerat også!

Jul i Budapest
 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Tags: ,

Date

nov 19 2021 - dec 31 2021
Ongoing...

Time

All Day
Vörösmarty ter, Budapest

Location

Vörösmarty ter, Budapest
Vörösmarty ter, Budapest
Szent Istvan Ter

Location 2

Szent Istvan Ter
Szent Istvan Ter, Budapest
Category
Hvad sker i Budapest
airport transfer budapest Sejltur på Donau
Guidet tur i Budapest Vinsmagning i Budapest Bryggeribesøg

Find et dejligt hotel i Budapest!

Booking.com

Seneste indlæg