Valuta i Ungarn

Valutaen i Ungarn er HUF, også kendt som den ungarske forint. Selvom Ungarn blev medlem af EU i 2004, har de stadig ikke indført euroen. Mange mennesker ville elske, at Ungarn fik euroen, men desværre har landets økonomi gjort det umuligt. Ungarns nuværende politik gør ikke tingene nemmere.

Selvom euroen ikke er en officiel betalingsmetode i Ungarn, kan du stadig betale med euro næsten overalt. Men før du bruger din Euro, er det værd at vide, at du er bedre stillet til at betale med Forint. Ved du hvorfor?
den ungarske forint

valuta ungarn

Den ungarske forint er ikke en meget stabil valuta (og det er euroen og dollaren heller ikke). Men vi har set et konstant fald i værdien af ​​forinten sammenlignet med dollaren og euroen i de sidste år. Når du læser denne artikel, er disse oplysninger muligvis ikke korrekte længere, men fra november 2022 er vekselkurserne noget som dette.

 • 1 Euro = 410 HUF
 • 1 dollar = 395 HUF

Problemet er, at når du betaler med Euro i købmanden eller i restauranten, vil de regne med meget dårlige valutakurser. I stedet for at beregne med en realistisk valutakurs, siger de, at 1 Euro er lig med 370 Forint. Som et resultat vil du ende med at betale meget mere, end du burde, i hvert fald hvis du ville have betalt i HUF.
betale i Budapest.

Dette er et eksempel på, hvorfor du ikke bør betale med Euro i Budapest.
Dette er et eksempel på, hvorfor du ikke bør betale med Euro i Budapest.

Derfor skal du betale med HUF, når du betaler på en restaurant, en købmand eller andre steder i Budapest. Hvis du betaler med kort, skal du altid vælge at betale i HUF og ikke med din lokale valuta (ofte vil betalingsterminalen give dig mulighed for selv at bestemme dette). Ovenfor kan du også se et eksempel på en frygtelig valutakurs, hvis du betaler med Euro. Prisen er 3000 HUF, hvilket svarer til mindre end 7,5 Euro. Men hvis du beslutter dig for at betale i euro, vil prisen være 12 euro. Dette er et ekstremt eksempel, men det beskriver godt, hvorfor du skal være forsigtig med eurobetalinger i Budapest.

Instruktioner til at veksle penge

Lad os sige, at du har bragt en masse euro eller dollars til Budapest. Men efter at have læst denne information, har du besluttet, at du vil ændre din valuta til den ungarske valuta. Hvad skulle du gøre?

De steder, hvor du kan veksle dine penge, er altid opdateret på de seneste værdier af forinten, så de vil altid vide, hvor meget de er værd. De tjener deres penge ved, at du betaler mere for en forint, end den oprindeligt er værd. Men nogen lader dig betale meget mere, andre bare lidt mere. Så hvordan kan jeg vide, at jeg modtager en god pris? I tider med store ændringer (når forinten er meget ustabil), vil forskellene være større end normalt. Så i stille tider kan du forvente en forskel mellem 5 og 10, når du køber eller sælger HUF for euro.

Hvad betyder det i det virkelige liv? Hvis du bruger et vekselkontor, kan du føle dig sikker på, at det er et godt sted at skifte, hvis de ikke tager nogen kommission, og du ser en forskel på mindre end 6-7 HUF mellem købs- og salgsprisen.

 • Køb Euro: 400 HUF
 • Sælg Euro: 410 HUF
 • dette er ikke det bedste…
 • Køb Euro: 402 HUF
 • Sælg Euro: 406 HUF
 • dette er et fantastisk sted at veksle dine penge…

Det er også værd at vide, at du kan hæve HUF i alle pengeautomater rundt omkring i Budapest. Du vil så nyde en fornuftig valutakurs, men du vil højst sandsynligt betale gebyrer til din lokale bank. Det er værd at slå op, hvad de faktiske gebyrer er for at hæve penge i udlandet, før du gør dette.

pengeveksling Budapest

Ovenfor kan du se et billede af et vekselkontor midt på shoppinggaden Vaci Utca. Forskellen mellem købs- og salgsprisen på euroen er 28 forint, hvilket er en alarmerende valutakurs. Medmindre du har ekstremt travlt, bør du kigge efter en bedre valutakurs end denne.

Det er helt normalt på ungarsk at give drikkepenge på restauranter, men det er også normalt at give drikkepenge til guider, frisører og taxachauffører. Det er ikke normalt at forhandle, mens du handler, undtagen i den store markedshal og på friluftsmarkeder.
Nogle eksempler på aktuelle priser i Ungarn.

Undrer du dig over, hvad ting koster i Budapest? Her kan du finde nogle priseksempler.

 • Big Mac-menu i McDonald’s = 1700 HUF
 • 1/2 liter øl på et værtshus = 600-800 HUF
 • En Caffe Latté i Starbucks = 1200 HUF
 • En billet til offentlig transport = 350 HUF
 • En Snickers-bar = 200 HUF
 • En pizza i en normal restaurant = 3000 HUF.

Vil du bruge dine penge på noget andet? Tjek de forskellige muligheder for vinsmagning, eller få mere information fra en privat guide under en af ​​vores guidede ture.

Hvis du har spørgsmål vedrørende valutaen i Ungarn, om at veksle penge, om vekselkurser eller hvad som helst, der vedrører din rejse til Budapest, så besøg vores side med ofte stillede spørgsmål og spørg der.

Leave a Reply