Statsopera

Indtil 1873 eksisterede Budapest ikke, kun Buda og Pest. Men det var i 1873, at byerne forenede sig, og Budapest blev en by. Dette fik turismen til at boome, og der blev bygget masser af hoteller, kaffehuse og restauranter. Men det var ikke nok. Budapest havde brug for en storslået operabygning, og baseret på Miklos Ybls tegninger stod den ungarske statsopera færdig i 1884. Mange kendte personer har været i operabygningen, deriblandt Giacomo Puccini. Det siges at have en af de bedste akustik i Europa, og interiøret er fantastisk.

Indersiden af den ungarske statsopera er som at træde ind i en magisk verden af musik og skønhed. Forestil dig et storslået og elegant rum med højt til loftet og funklende lysekroner. Væggene er prydet med indviklede dekorationer, og plysrøde fløjlssæder fylder auditoriet, indrettet på en måde, så alle kan se og nyde forestillingerne.

Scenen er omdrejningspunktet, og den er stor og imponerende. Det er her talentfulde sangere, dansere og musikere bringer historier til live gennem deres optrædener. Orkestergraven, der ligger lige foran scenen, er der, hvor musikerne spiller den smukke musik, der fylder hele operahuset.

Når du ser dig omkring, vil du bemærke detaljerne i arkitekturen, fra de majestætiske balkoner til de udsmykkede udskæringer. Den overordnede atmosfære er en af sofistikeret og historie, da den ungarske statsopera har været et hjem for utrolige forestillinger i mange år.

Hvis du ikke vil købe dyre billetter til en forestilling i Statsoperaen, er det stadig muligt at besøge Den Ungarske Statsopera på en af de daglige guidede ture. Disse starter normalt klokken 15.00 og 16.00.

Ungarsk Statsopera

Åbningstider: Daglige rundvisninger kl. 15.00 og 16.00
Gebyrer: 5000 ft (voksen)
Adresse: 1065 Budapest, Hajós utca 13-15
Metro stop: Opera, gul metro

Billetter: Du kan købe billetter til de guidede ture og de faktiske forestillinger i den ungarske statsopera på https://www.jegy.hu/venue/magyar-allami-operahaz?lang=en

Hvor meget koster en billet til en forestilling i den ungarske statsopera i Budapest?

Prisen på din billet afhænger meget af, hvor du finder ledige billetter, og kvaliteten af din plads i operaen. De billigste tilgængelige billetter starter ved 2000 HUF (5 euro), men hvis du køber sådan en billet, vil du sidde i en vinkel, hvilket betyder, at du ikke engang kan se scenen.

Hvis du vil have en ret god billet til en ballet eller en opera i Operahuset i Budapest, bør du forberede dig på at bruge omkring 10.000 HUF (30 euro) -20.000 HUF (60 euro) per billet. De dyreste tilgængelige billetter kan koste så meget som 90.000 HUF (225 euro).

Billeder af den ungarske statsopera