Taxa i Budapest

Taxi i Budapest

De fleste har hørt dårlige nyheder vedrørende Budapests taxaer, og mange af disse historier er ikke usande. Men hvis du handler på den rigtige måde, behøver du ikke være bange. Nogle grundregler og råd. Hvis det er muligt, undgå at hoppe på taxaer på gaden. Bestil dem via dit hotel, en restaurant eller lignende. Dette vil medføre et godt troværdigt firma der vil give dig faste priser. Hvis du hopper ind i en tilfældig taxa på gaden, vil de ofte give dig den pris de lige synes, og det er ikke let at diskutere med dem.

Flere praktiske råd:

– Det er ret normalt at give sin taxachauffør drikkepenge. Hvis du gør det, så giv hvad du synes er rimeligt. Hvis du ikke er tilfreds, lad være.

– De fleste chauffører taler ikke engelsk, så skriv navnet på det sted du vil hen eller skriv adressen og vis den til chaufføren, i det tilfælde at han ikke taler engelsk.

– Nogle chauffører tillader dig at betale med Euro, men det er meget bedre at være velforberedt med ungarske forint. Så vær forberedt, og få fat i nogle ungarske forint inden du sætter dig ind i en taxa.