Shopping

Budapest er en by, hvor der er enorme indkøbsmuligheder og en række indkøbscentre. I denne artikel giver vi dig information om de vigtigste steder at shoppe i Budapest.

Der er mange steder, hvor du kan shoppe tasker, tørklæder, paprika, modetøj og lignende i Budapest. Nogle turister elsker at handle i de samme butikker som derhjemme, når de kommer til Budapest. For dem er butikker som Pull&Bear, Zara, H&M og lignende altid hits. Du kan finde disse næsten overalt. Hvis du derimod vil shoppe efter flere ungarske produkter, er der bedre steder til dette.

Hvor og hvad skal jeg handle i Budapest?

shopping

Det kommer helt an på, hvad du leder efter. Langt de fleste mennesker, der kommer til Budapest, vil alligevel gå op og ned ad gågaden Vaci utca mange gange. Her finder du alt fra souvenirs til de sædvanlige butikker, der findes rundt om i verden i storbyerne. Hvis du vil hjem med typiske ungarske ting i kufferten, skal du derimod kigge efter steder, hvor du kan købe ungarsk paprikakrydderi (fantastisk at bruge i hjemmelavet tacokrydderi, i hjemmelavet gullaschsuppe og mange andre ting ), Tokaj-vin (sød og god) , foie gras, duge, tasker, tørklæder, kunsthåndværk, keramik og lignende produkter produceret i Ungarn.

De vigtigste steder for shopping i Budapest.

Vaci utca og markedshallen

Alle turister går op og ned af Vaci utca mange gange. Dette er Budapests berømte gågade, og den strækker sig mellem Vörösmarty tér (pladsen på det velkendte julemarked) og Fövam tér, pladsen hvor du også finder den store markedshal. Gågaden er delt i to af den hvide bro (Elisabetbroa). Den del af gaden mellem Den Hvide Bro og Vörösmarty tér er bedst til traditionel shopping i kendte kædebutikker, samt en god bid mad. Den anden del af gaden mellem den hvide bro og Fövám tér er mere til souvenirshopping og turistrestauranter.

I enden af ​​gaden ligger den velkendte Markedshallen og den er helt fantastisk. Her finder du et traditionelt marked, hvor ungarerne stadig går hen for at købe kyllingevinger, komaver, kyllingebryst, peberfrugt, pølser, salami, æbler, pærer, kirsebær, kartofler, foie gras og lignende. Når du kommer ind, er du på den etage, som ungarerne primært bruger. Går du en etage op, finder du flere turistbutikker med duge, skakbrætter, tasker, samt en restaurant med masser af god ungarsk mad. I kælderen er der en stor købmand. Uanset om du er interesseret eller ej, er den store markedshal bestemt et must-see i Budapest!

markedshal

Vigtige indkøbscentre i Budapest

Det mest berømte indkøbscenter i Budapest er nok Westend, der ligger ved Nyugati Palyaudvar (blå metrolinje). Der er store områder for shoppingelskere, samt et hyggeligt område med masser af restauranter, hvor man kan købe mad. Dette er blandt de mest berømte centre i Budapest langt, og det er også relativt centralt placeret, hvilket er praktisk!

Et af de nyeste centre i byen er Arena Plaza beliggende ved Keleti Palyaudvar (rød linje). Her kan du finde alt fra moderne og kendte mærkevarebutikker, samt en stor dagligvarebutik (Tesco). Denne har også en stor biograf med VIP-biograf til rådighed, og der er masser af cafeer og restauranter til dig, der vil have noget at drikke eller noget at spise ind imellem al den trættende shopping.

westend budapest

Anden shopping i Budapest

Udover gågaden, markedshallen og alle indkøbscentrene er der flere andre steder, der kan være spændende at shoppe i Budapest. Her kan du læse om nogle af dem.

Asia Center

Vil du shoppe efter produkter, der er lidt billigere end andre steder? Budapest har et såkaldt Asia Center, hvor du finder snesevis af butikker med produkter fra Kina og området. Der er ikke meget pirat-merchandise mere tilgængeligt, men det kan stadig være et festligt sted at besøge. Du kan finde webstedets hjemmeside på https://www.asiacenter.hu/. Du kan nemt rejse hertil med bus nummer 7 fra Ferenciek tere (som ligger meget centralt i Budapest).

Andrássy Ud

I denne gade, der går fra Deak Ferenc Ter til Helteplassen, i det første stykke mellem Deak Ferenc Ter og Oktogon, kan du finde en lang række eksklusive butikker som Louis Vuitton, Apple, Nespresso, Glamour, Herend (porcelæn) m.m. Det er steder, hvor folk i Budapest ikke handler, men har penge og lyst, det har du lov! Det kan være godt at vide, at restauranter og cafeer i området ikke er specielt dyre, men kun butikkerne lige langs Andrassy-vejen kan betragtes som meget eksklusive.

Fashion street

Denne nye gade kan findes mellem Deak Ferenc Ter og Vörösmarty Ter (gågade). Der er store skilte på tværs af gaden, så normalt burde det være nemt at finde. Her finder du butikker som Tommy Hilfiger, Puma, Hugo Boss, Mexx, Longbar, Benetton og et par andre meget kendte mærker. Her plejer prisniveauet også at ligge et godt stykke over, hvad den ungarske pengepung kan betale, men hvis du er turist, så er du turist.