Rudas-badet

Drømmer du om at besøge et termisk bad, mens du er i Budapest? Kunne du tænke dig at kombinere varme kilder, saunaer og bassenger med en fantastisk udsigt over Donau og Frihedsstatuen ved Gellert-bakken? Rudas Thermal Bath er måske lige det, du har ledt efter.

Rudas-badet kombinerer følelsen af et traditionelt ungarsk termalbad med en fantastisk strandoplevelse, mens du nyder solterrassen på bygningens tag. Der er flere indendørs pools med temperaturer mellem 32 celsius og 42 celsius, og der er også en stor pool for dem, der ønsker at svømme i stilhed og fred. Hvis du nyder endnu højere temperaturer, er der adskillige saunaer af alle slags, et saltkammer og et dampbad. Rudas har også et tyrkisk bad, som har en lang historie.

rudas badet

Badet blev bygget i 1550 under det osmanniske styre. Det har en rig historie og er et af de få tyrkiske bade, der er tilbage i Budapest. Det har været igennem et stort renoveringsarbejde, men det tyrkiske bad giver stadig en autentisk gammel tyrkisk badoplevelse.

Af mange grunde har Rudas Thermal Bath levet i skyggen af det mere berømte Szechenyi Thermal Bath og Gellert Bath, men mange turister vil opleve, at Rudas-oplevelsen er endnu bedre. Hvorfor det? Hvad er ulemperne og fordelene ved Rudas?

Ulemper og fordele ved Rudas-badet i Budapest.

Hvorfor bør du overveje at besøge Rudas termiske bad, når du kommer på besøg? Her har du nogle af hovedårsagerne.

 • Det ligger i centrum af Budapest, hvilket gør det nemt at komme til, hvis du bor i centrum af Budapest (ikke langt fra Gellert-badet).
 • Det er ikke så berømt som Szechenyi-badet og Gellert-badet. Som følge heraf er der færre turister, og det føles måske ikke så overfyldt.
 • Priserne er ret ens, men Rudas er stadig en smule billigere end de to andre kendte bade.
 • Badet har en fantastisk solterrasse med senge, hvor du kan slappe af, sove, nyde terrassepoolen, og nyde udsigten mod Elisabethbroen, Donau, Gellertbakken, Frihedsbroen og andre skønheder. Som et resultat er det helt sikkert badet i Budapest med den bedste udsigt!
 • Badet har barer ved siden af solterrassepoolen. Der kan du købe øl og andre drikkevarer, som du kan tage med, når du træder ind i solterrassens pool.
 • Rudas har sin egen restaurant, som man kan komme ind i direkte fra det termiske bad. Her kan du spise en velsmagende gulaschsuppe og andre traditionelle og velsmagende ungarske retter. Det gør det nemt at tilbringe en hel dag i komplekset.
 • En del af Rudas-komplekset er et autentisk tyrkisk bad fra århundreders historie.
 • Hver fredag og lørdag kan du komme til Rudas til nattehygge mellem 22.00 og 03.00. Nyd termisk vand, udsigten fra terrassen og Budapest om natten på samme tid!

Der er mange grunde til at besøge Rudas-badet. Er der nogle minusser, hvis du sammenligner det med Szechenyi og Gellert-badet?

 • Den har kun én udendørs pool, og den er ikke særlig stor. Som et resultat vil du have meget mere plads og et større udvalg af udendørs pools, hvis du besøger Szechenyi Bath eller Gellert Bath.
 • Det tyrkiske bad er kun tilgængeligt for mænd på bestemte dage (og tidspunkter) og kun for kvinder på bestemte dage. Der er åbent for alle fra åbning til badet lukker lørdag og søndag og det meste af dagen torsdag og fredag.
 • Nogle vil måske sige, at entréen er dyr. Men hvis du tænker på, at du kan tilbringe hele dagen i komplekset, får du stadig et meget langtidsholdbart program af høj kvalitet for pengene.
 • Termalbadet kræver, at alle gæster er 14 år eller ældre.
rudas sauna

Rudas åbningstider

 • Mandag – søndag: 06:00 – 20:00
 • Fredag – lørdag: 22:00 – 03:00 (ud over de normale åbningstider)

Rudas priser

Priserne vil helt sikkert ændre sig i fremtiden, men vi vil forsøge at holde dem opdateret.

 • Adgang for voksne på hverdage: 8.600 HUF
 • Adgangsweekender for voksne: 12.200 HUF
 • Natbad (fredage/lørdage): 12.200 HUF

Billetter online: Kunne du tænke dig at købe din billet online og kombinere den med en tre-retters frokost eller middag i Rudas? Du kan læse mere om programmet og købe dine billetter og unngå køen over lige her.

Rudas Thermal Bath information

Adresse: 1013 Budapest, Döbrentei tér 9.

Hvordan kommer man til Rudas med offentlig transport? Du kan nå komplekset ved hjælp af følgende sporvogne og busser.

Sporvogn: 19, 41, 56, 56A
Bus: 7, 8E, 108E, 110, 112

Rudas Thermal Bath billeder