Széchenyi Bad

En af mine personlige favoritter i Budapest er Széchenyi Fürdő, også kendt som Széchenyi Thermal Bath. Det er ikke kun en af mine favoritter, men favorit blandt tusinder og hundredtusinder af mennesker. Som følge heraf er dette kompleks i byparken, ved siden af State Cirucs, Zoo og andre fantastiske aktiviteter, et af de mest populære programmer blandt turister i Budapest.

Inden du ankommer til Budapest, spekulerer du måske på, hvilket termalbad du skal besøge, og mange overvejer, om de skal besøge Gellért Fürdő eller Széchenyi Fürdő. Hvis du har det samme spørgsmål, så læs følgende artikel: Gellért Bath eller Széchenyi bath: Where to go?

Széchenyi Fürdő har to hovedindgange for gæster, der ankommer. Personligt plejer jeg at bruge den, der vender ud mod Statscirkus, men hvis du ankommer fra Vajdahunyad-slottet, kan du bruge indgangen, der vender mod den retning i stedet. Széchenyi Fürdő (Fürdő, et ungarsk ord, der betyder bad på engelsk) er åben fra 6.00 om morgenen til 22.00 om natten, og indgangen koster cirka 12.000 HUF.

På nationale helligdage, i julen, påsken og den 1. januar holder termalbadet åbent det meste af tiden, så på dage, hvor få Budapest-aktiviteter er åbne og tilgængelige, er Széchenyi Fürdő normalt en god mulighed.

Det termiske bad har tre store udendørs pools. Den varmeste af bassinerne har en temperatur på 37 eller 38 Celsius (100 Fahrenheit) og en dybde på 115 cm. Det har samme temperatur hele året. På indersiden af badekomplekset er der masser af pools (ca. 15) med forskellige temperaturer, men disse er mindre pools, men stadig meget behagelige. Der er også saunaer på indersiden af komplekset, og hvis du gerne vil have en massage, er der flere muligheder på Széchenyi Fürdő. Ved ankomsten kan du for eksempel bestille en aroma relax massage, en pedicure eller en SPA afgiftning. Nogle andre behandlinger er tilgængelige i badet, men det er de mest populære behandlinger.

Det termiske vand indeholder masser af mineraler; calcium, magnesium, hydrocarbonat (også indeholdende natrium og sulfat, med et betydeligt indhold af fluor og metaborsyre). Derfor er bassinerne meget sunde.

Det lyder godt, gør det ikke? Folk, der kommer til Budapest med små børn, er nogle gange skeptiske over for Széchenyi Fürdő og frygter, at deres børn vil kede sig, mens de er der. Det er slet ikke sandt. Børn elsker Széchenyi, og jeg har ofte mødt forældre, der besøger termalbadet flere gange, mens de var i Budapest, efter anmodning fra deres børn.

Szechenyi SPA-oplysninger

Adresse: Állatkerti körút 9-11
Telefon: +36 1 363-3210
Åbningstider: 6.00-22.00 (undtagen juleaften og nytårsaften)

Billetter: Szechenyi badet.

Billeder: Széchenyi Bad