Home Events - Budapest Guide Nationaldag 15 marts – Ungarsk Nationaldag

15 marts – Ungarsk Nationaldag

Den 15. marts er der en fejring af den ene nationaldagen i Ungarn. Dette er dagen, da de mindes om en oprør mod Østrig i 1848, og det hele startede med en vigtig tale holdt af digteren Sandor Petofi på trinnene til Nationalmuseet. Men hvad betyder denne nationaldag for folket i dag? Og hvordan påvirker det dig som turist, der besøger Budapest?

For de fleste er 15. marts intet andet end en fridag fra skole og arbejde.

Ungarsk flagg

Nationaldag i Ungarn

Med andre ord, 15. marts er en dag, hvor folk er ude af arbejde, hvilket betyder, at butikker og indkøbscentre er lukket. Så der er ingen god dag til shopping i Budapest!

Men der er også meget, der er åbent. For eksempel er alle museer i Budaest åbne, og mange har også gratis adgang for alle gæster på denne dag. Derudover er badeværelserne åbne, og for eksempel har Szechenyi-badeværelset meget almindelige åbningstider på denne dag.

Det er også muligt at deltage i sejltur på Donau, gå på forskellige vinsmaginsmiddager eller måske tage en udflugt til Szentendre (hvor butikkerne er åbne 15. marts).

Er der nogen stor fejring et sted den 15. maj?

På denne dag er der kranser, der legges ned på mange mindesmærker i byen, og det er også almindeligt, at flere af de store politiske partier har møder, hvor de taler dårligt om alle de andre partier.

Men der er ingen specielle ting, der sker, der gør det til en stor fest, hvor alle er involveret.

Tags:

Date

Mar 15 2025

Time

All Day
Category