St. Steffens dag

Den 20. august fejrer ungarerne navnedagen til deres første konge, kong Steffen. Dette er en af ​​tre nationale helligdage i Ungarn, men den eneste, der ikke er relateret til en revolution eller et politisk oprør.

1 august er den “bedste” af de tre nationaldager i Ungarn. Folk frigøres fra deres job, og folk slapper bare af derhjemme, går på udflugter og har det en dejlig tid. Men hvad sker der i byen Budapest den 20. august?

Budapest 20 august

Der er ganske mange mindre festligheder i byen. Der er specielle festligheder foran slottet ved det tidligere marked (nede ved Donau). På denne dag smager folk det ungarske brød, de smager årets kage i Ungarn, og nogle gange er der særlige forestillinger og flyvning i byen.

Den vigtigste del af den 20. august fejring er fyrværkeri, der varer fra 21.00 til 21.30. Normalt kommer mere end 1 million mennesker ind i Budapest gader for at se begivenheden (langs Donau), og dette er den mest samlende fest i Ungarn hvert år.

Hvad skal man lave i Budapest den 20. august?

Som turist vil du bemærke, at butikker er lukket. Men de fleste museer er åbne, det termiske bad Szechenyi er åbent, og det samme er de fleste af restauranterne rundt i byen. Hvis du vil nyde en sejltur på Donau, vil der være nogle forskelle i køreplanerne på grund af fyrværkeri, der starter kl. 21.00, men derudover er der ikke meget at tænke på.

Hvis du har brug for hjælp til en lufthavnstransfer, booking af en vinmiddag eller måske et andet program, så kontakt os eller kig rundt her på budapestungarn.dk for mere information!

Date

Aug 20 2024

Time

All Day
Category