Home Events - Budapest Guide Sport Sommer-OL 2024: Hvor kan man se begivenheden i Budapest?
Sommer-OL i Budapest

Sommer-OL 2024: Hvor kan man se begivenheden i Budapest?

Vi ser alle frem til sommer-OL til sommer. Det bliver flere uger med fantastiske konkurrencer, masser af spænding, spændende øjeblikke, uforglemmelige oplevelser, og det hele foregår i de smukke omgivelser i byen Paris. Hvorfor skriver vi overhovedet om sommer-OL i Paris i vores Budapest-guide? For det er en begivenhed, der vil præge livet i Budapest denne sommer, selvom du er sportsfreak eller ej!

Ungarn er en sportsglad nation, og denne sommer bliver en fantastisk sommer. Selvom ungarerne elsker sport, er begejstringen begrænset under vinter-OL (selvom de fik deres første guldmedalje i et vinter-OL nogensinde tilbage i 2022). Men da solen begynder at skinne, kommer ungarerne frem, og de er en nation, der normalt vinder et sted mellem 5-10 guldmedaljer under sommer-OL. De er først og fremmest dygtige til vandsport som svømning, roning og vandpolo, men de har talenter og håb om medaljer i flere andre sportsgrene også.

Med en kombination af EM i fodbold (hvor Ungarn spiller) og sommer-OL ser vi frem til en fantastisk sportssommer. De lokale er ivrige efter at se disse begivenheder, og mange turister har et hemmeligt håb om at få et glimt af deres favorithold under EM i fodbold og af deres yndlingskonkurrencer under sommer-OL, når de sætter sig ned for at drikke en kop kaffe et sted i Budapest.

Hvis du vil se sommer-OL i Budapest, hvor skal du så tage hen? Denne artikel vil give dig nyttige oplysninger, så du kan se alle højdepunkterne fra sommer-OL.

Hvor kan man se sommer-OL i Budapest?

Hvis du er en introvert…

Hvis du er en introvert, er den nemmeste måde at se sommer-OL i Budapest ved at tænde for fjernsynet på dit hotelværelse eller i lejligheden, hvor du bor. Se efter den ungarske kanal M4, da denne kanal vil sende hele dagen fra sommer-OL i Paris. Når der er flere samtidige begivenheder, vil du måske også kigge efter M5, da denne kanal udsender begivenheder, der ikke kan ses på M4 (da kanalen viser en anden begivenhed).

Du kan se sommer-OL på dit tv på dit hotelværelse i Budapest.
Du kan se sommer-OL på dit tv på dit hotelværelse i Budapest.

Hvis du befinder dig et sted i Budapest uden et tv, så kan du tænde din computer, tablet eller telefon og besøge hjemmesiden www.mediaklikk.hu. Der finder du links til livestreamen af kanalen M4. Når du klikker på dette link, kan du se livestreamen fra sommer-OL på hjemmesiden med det samme. Dette er kun tilgængeligt for folk i Ungarn. Hvis du befinder dig i udlandet og vil streame sommer-OL online på M4 i Ungarn eller en anden kanal, skal du følge instruktionerne i den følgende artikel.

Jo flere jo bedre

Er du udadvendt, og vil du elske at være ude blandt folk, mens du ser sommer-OL under dit ophold i Budapest? Der er flere løsninger, og her vil vi dele nogle af dem.

I restauranter og caféer.

Du er ikke den eneste, der er interesseret i sport. Mange mennesker, der arbejder på restauranter og caféer, vil gerne se højdepunkterne, mens de arbejder, og da gæsterne også gerne vil finde ud af, hvad der er på, tænder mange steder deres tv i denne periode, så gæsterne kan se, hvad der foregår, mens de spiser og drikker. Det er med andre ord meget nemt at finde sådanne steder i Budapest. Hvis det er vigtigt for dig at se en særlig begivenhed, så kontakt cafeens restaurant direkte og spørg, om de vil have et tv, der viser begivenhederne fra sommer-OL eller ej. Hvis svaret er ja, så gå derhen. Hvis ikke, gå et andet sted hen!

Baseret på erfaringer fra tidligere år er der adskillige restauranter og caféer på Vörösmarty Tér (og i nærheden) med skærme udendørs, hvilket gør det nemt at kombinere en pause med at se sommer-OL.

Sportsbarer og pubber.

Er du en hard-core sportsfan? Kunne du tænke dig at se sommer-OL på et sted, der 100 % handler om sport, og hvor du er omgivet af andre sportsfreaks? Der er adskillige sportsbarer og pubber i Budapest, hvor du kan se sport hele året, og endnu mere under sommer-OL. Glem ikke at reservere bord, hvis det er vigtigt for dig at få en plads under en særlig begivenhed.

Champs Sport Pub (Dohány utca 20)

Sandsynligvis den mest berømte sportspub i Budapest. Den har mere end 40 tv-skærme, tre store skærme og adgang til mere end 50 sportskanaler verden over.

Champs Sziget (Gasztro Sétány 1)

Vi taler stadig om Champs-mærket, men denne gang er det på den smukke Margaret-ø i Budapest. Dette sted har mere end 25 tv’er, projekter og LED-vægge, og det er et fantastisk sted at kombinere fritid med sport (prøv den 5 km lange løbebane rundt om øen), og selvfølgelig se sport.

Champs-Sziget i Budapest
Champs-Sziget i Budapest
Jack Doyle’s Bar (Pilvax Köz 1-3)

En fantastisk irsk bar i centrum af Budapest, hvis du vil se sport. Du behøver kun at gå i 2-3 minutter, når du forlader gågaden Váci utca for at finde dette sted, og det er fantastisk til at spise, drikke og heppe på.

Pointer Pub (5 steder i Budapest)

Går du rundt og opdager en Pointer Pub, så har du fundet et godt sted. Her kan du spise gigantiske hamburgere, smage sprøde pizzaer, spise engelsk morgenmad eller spise en traditionel ungarsk wienerschnitzel. Pointer-mærket har et bredt udvalg af øl, så du vil ikke forblive tørstig, hvis du beslutter dig for at se sommer-OL eller en anden sportsbegivenhed på en af disse pubber.

Dette er nogle gode muligheder for sportspuber i Budapest.

Hvor meget koster en øl og noget at spise i disse barer?

Priserne er forskellige mellem de forskellige steder, men ser vi på Champs som eksempel, så kan du købe hamburgere og hovedretter der til priser, der varierer mellem 8 og 15 euro. Hvis du føler dig tørstig, så koster prisen på en halv liter øl mellem 4 og 6 euro. Vil du holde alkoholniveauet nede, så koster en flaske Coca-Cola (0,25L) 2,5 euro.

Se sommer-OL udendørs!

Vil du hellere sidde udenfor og nyde solen, de fantastiske sommertemperaturer og en gigantisk skærm, hvor du kan se sommer-OL sammen med hundredvis af andre?

Der er flere steder for offentlige fremvisninger af sommer-OL i Budapest, ofte ledsaget af små vogne, hvor du kan købe noget at spise og drikke.

Szabadság Tér (Frihedspladsen)

Denne populære plads ligger i centrum af Budapest, mellem Stefanskirken og det ungarske parlament. Det er en storslået plads, og på pladsen kan du finde et stort monument rejst til ære for den sovjetiske hær, der befriede Budapest i 1945. Foran dette monument er en storskærm normalt hævet under store sportsbegivenheder. Der er en populær cafe midt på pladsen, og bygningerne omkring pladsen er også værd at tage et kig på (da de er majestætiske og meget flotte).

Szabadsag ter i Budapest.
Szabadsag ter i Budapest.
Allee (indkøbscenter)

Det populære indkøbscenter Allee tilføjer normalt en storskærm ved siden af centrum, ledsaget af bænke og borde. Dette er ikke et sted med masser af turister, men her vil du møde lokale, der ser sport, chatter og drikker noget godt ved siden af det populære indkøbscenter. Du kan nemt komme til indkøbscenteret med metrolinje nummer 4 (Újbuda-központ), eller med sporvogn nummer 4, 18 eller 47.

Vi tilføjer flere steder til listen, når arrangementet nærmer sig. Hvis du har oplysninger om andre offentlige fremvisninger i Budapest, så skriv en kommentar nedenfor, så tilføjer vi den til listen.

God fornøjelse i Budapest, og nyd sommer-OL!

Vi håber, at denne artikel vil hjælpe dig med at nyde dine dage i Budapest, både når du udforsker de smukke attraktioner i Budapest og ser højdepunkterne fra sommer-OL i Paris.

For information om andre ting, der foregår i Budapest, læs vores artikel: “Hvad sker der i Budapest.

Tags: ,

Date

Jul 24 2024 - Aug 11 2024

Time

All Day
Category

Leave a Reply