Home Events - Budapest Guide Sport VM i atletik i Budapest 2023

VM i atletik i Budapest 2023

Atletik-VM i 2023 bliver den største begivenhed nogensinde arrangeret i Ungarn. Arrangementet starter den 19. august og slutter den 27. august. Kommer du til Budapest til arrangementet? Vil du vide mere om begivenheden, programmet, spillestedet, billetterne, eller hvad du skal se i Budapest? Denne artikel vil (forhåbentlig) give dig alle de svar, du har brug for!

Arrangementet starter den 19. august med en 20 km Race Walk for mænd, hvor der straks uddeles en guldmedalje. Der vil også være en finale i 10.000 meter løb for kvinder om aftenen på åbningsdagen. Denne begivenheds vinder under OL i Tokyo sluttede på mindre end 30 minutter. Vil vi se den samme fantastiske vindertid i Budapest?

VM i atletik i Budapest 2023

Program for VM i atletik i Budapest 2023.

Vi har allerede nævnt nogle begivenheder på mesterskabets åbningsdag. Der vil være fantastiske begivenheder hver eneste dag under begivenheden, og du finder måske ikke alle konkurrencer lige så interessante som de andre. Marathonerne og Race Walk-distancerne finder sted i Budapests gader, hvilket gør det til en vidunderlig chance for tilskuere at nyde begivenhederne og heppe på deres favoritter uden at betale for billetter til stadion.

Der er mange højdepunkter at huske, men her har du nogle af de mest interessante begivenheder.

 • 20. august, 18.25: 10.000 M (mænd)
 • 20. august kl. 19.30: 100 M (mænd)
 • 21. august 21.40: 110 M hækkeløb (mænd)
 • 21. august kl. 21.50: 100 M (kvinder)
 • 23. august, 21.15: 1500 M (mænd)
 • 23. august kl. 21.30: 400 M (kvinder)
 • 26. august, 7.00: Marathon (kvinder)
 • 26. august, 21.40: 4×100 M stafet (mænd)
 • 26. august, 21.50: 4×100 M stafet (kvinder)
 • 27. august, 7.00: Marathon (mænd)
 • 27. august, 20.05: Højdespring (kvinder)
 • 27. august, 20.20: Spydkast (mænd)
 • 27. august, 21.37: 4×400 M stafet (mænd)
 • 27. august, 21.47: 4×400 M stafet (kvinder)
program for verdensmesterskabet i atletik

Ovenfor kan du se programmet for de sidste tre dage af arrangementet.


Billetter til VM i atletik i Budapest 2023.

Kommer du til Budapest for at nyde begivenheden på stadion? Vil du købe billetter? Det er muligt at købe billetter til kun en morgen- eller aftensession, men du kan også købe billetter til finaleweekenden, åbningsdagene eller hele verdensmesterskaberne.

Priserne varierer afhængigt af, hvor du vil sidde på stadion. På billedet herunder kan du se en prisoversigt for arrangementet.

VM i atletik i Budapest

Nogle priseksempler:

 • Hele arrangementet med kategori fire siddepladser (med den dårligste udsigt): 69.700 HUF.
 • Hele arrangementet med kategori 1 siddepladser (med den bedste udsigt): 164.100 HUF.
 • En billet til en aftensession med kategori 1-pladser på en hverdag: 18.900 HUF.
 • En billet til en aftensession med kategori 1 siddepladser i weekenden: 22.900 HUF.

Vil du gerne lære mere om den ungarske valuta og finde ud af, hvor meget disse priser er i din lokale valuta? Tag et kig på vores side om den ungarske forint.

Hvor kan jeg købe billetter til begivenheden?

Du kan købe de officielle billetter til begivenheden på https://tickets.wabudapest23.com/.


Om stadion: National Athletics Center

Det splinternye nationale atletikcenter er hovedstedet for verdensmesterskaberne i atletik i Budapest. Arenaen er lavet til denne begivenhed, og den ligger ved siden af Rákoczi-broen (den sydligste bro i Budapest). Efter mesterskaberne vil stedet blive brugt af ungarske atleter og til fremtidige konkurrencer. Under verdensmesterskaberne vil spillestedet fungere med en kapacitet til 35.000 tilskuere.

Booking.com

Hvordan kommer man til stadion?

Der er ikke mange måder at komme til stedet i øjeblikket, men det loves, at der vil blive tilføjet yderligere offentlige transportmuligheder under arrangementet. I øjeblikket er disse de bedste muligheder:

Sporvognslinje 2: Kør til endestationen (Közvagohid) og gå derfra.
Dette omtales ofte som panoramasporvognslinjen i Budapest, og det er en sightseeingtur i sig selv at rejse fra den ene endestation til den anden. Sporvognen kører langs Donau. Undervejs kan du se populære Budapest-attraktioner såsom slottet, parlamentet, fiskerbastionen, Gellert-bakken og mange andre smukke bygninger. Denne ideelle løsning tager dig fra centrale steder i Budapest langs Donau til stedet.

Sporvognslinje 24: Kør med sporvognslinje 24 til Közvágóhid.
Denne sporvognslinje starter fra Keleti-banegården, hvilket gør den ideel for dem, der ankommer til Budapest med tog, eller som bor i nærheden af den østlige banegård.

Bytog 7 (HÉV): Rejs med bytoget fra Boraros tér (ved Petöfi-broen) til Nationalteatret (Nemzeti Szinhaz).
Dette er en kort tur (kun et stop), men det vil i det mindste bringe dig tættere på spillestedet. Det er meget bedre at bruge sporvogn nummer to (beskrevet tidligere), men det kan lade sig gøre, hvis du virkelig vil bruge bytoget.

atheltics centre budapest

Ofte stillede spørgsmål om verdensmesterskaberne i atletik, Budapest og mere.

Her vil vi besvare nogle af de oftest stillede spørgsmål fra folk, der kommer til Budapest til denne begivenhed. Hvis du har yderligere spørgsmål, så skriv dem i kommentarfeltet herunder.

Behøver jeg at bekymre mig om kriminalitet i Budapest?

Det er nemt at være bekymret, når du ankommer til en ny by og et nyt land. Du bør være forsigtig og altid passe på dine værdigenstande, uanset hvor du går. Budapest er dog en meget sikker by. Hvis du bruger sund fornuft og holder øje med din pung, pas, nøgler og meget mere, vil du have få problemer.

Hvor kan jeg parkere min bil i Budapest?

Kommer du til Budapest i bil? Leder du efter et sted at parkere din bil? Der er mange muligheder og du kan læse mere om parkeringsmuligheder i Budapest i den følgende artikel. De fleste hoteller tilbyder parkeringsmuligheder til deres gæster, og det samme gælder for lejligheder, så det er nok det første sted, du skal søge hjælp, inden du efterlader din bil et andet sted i Budapest.

Hvordan kan jeg rejse fra Budapest Lufthavn til min bolig?

Der er flere forbindelser mellem Budapest Lufthavn og byen. Her kan du læse om nogle af dem.

Offentlig transport:

 • Du kan rejse med offentlig transport med bus 200E til Köbany Kispest og derefter med metro derfra.
 • En anden mulighed er lufthavnsbussen (100E), der forbinder lufthavnen med Deak-pladsen i centrum af Budapest.

Taxaer og privat transfer:

 • Der er officielle taxaer til rådighed i lufthavnen til enhver tid. Disse er generelt sikre, og de opererer med lidt faste priser.
 • Du kan arrangere en privat transfer på forhånd og få en chauffør til at vente på dig i ankomsthallen. Du kan læse mere om privat lufthavnstransport i Budapest her.

Kan jeg betale i euro i Budapest?

Den ungarske forint er den officielle valuta for betalinger i Ungarn. Mange butikker, taxaer og restauranter accepterer betalinger i euro, men de opererer ofte med elendige valutakurser. Som følge heraf betaler du mere, hvis du betaler med euro kontant, end du ville gøre, hvis du brugte den ungarske forint eller betaler med kort.

Hvad skal jeg spise i Budapest?

Planlægger du at spise lokal mad i Budapest? Hvad skal du spise? Hvilke restauranter skal du besøge? Det er afgørende, at du smager den lokale gullaschsuppe i Budapest. Dette er det mest berømte måltid i Ungarn, og hvis du forlader Ungarn uden at smage gullasch-suppen, er det næsten, som om du aldrig rigtig har besøgt Ungarn.

Den ungarske gåselever er velkendt, men de fleste børn spiser en traditionel wienerschnitzel fra svinekød eller kylling.

Budapest har fantastiske konfekture, og den mest kendte er konfekten Gerbeaud. Her kan du smage fantastiske kager af alle slags. Glem ikke at spise lidt ungarsk strudel og den fantastiske skorstenskage, hvis du har chancen!

Hvor skal man spise?

 • Gerbeaud: Dette er et fantastisk sted for ungarske kager og en kop kaffe.
 • Pampas Steakhouse: Kunne du tænke dig at spise en rigtig bøf i Budapest? Dette er et af vores foretrukne steakhouses i byen.
 • Gundel: Stedet nummer et for alt ungarsk i et eksklusivt miljø. Dette er en af de mest berømte restauranter i Ungarn.
 • Aszu: En fantastisk restaurant til fine middage i centrum af Budapest. Lyt til traditionel sigøjnermusik, mens du spiser.
 • Sir Lancelot: En af de mest mindeværdige restauranter i Budapest. Spis din aftensmad i et middelalderligt miljø og se sværdkampe og mavedans, mens du spiser fra kæmpe tallerkener.
 • Borkonyha: Kunne du tænke dig middag på en Michelin-restaurant? Book dit bord meget tidligt!
 • Rezkakas: Kunne du ikke spise i Borkonyha? Det er nemmere at få et bord hos sin nabo, Rezkakas. Et fremragende sted for et lækkert ungarsk måltid ledsaget.
gulasj

Hvornår kan jeg løbe et maraton i Budapest?

Kunne du tænke dig at løbe et maraton i Budapest selv? Der er et årligt maraton i oktober hvert år og et halvmaraton hver september. Du kan læse mere om disse og andre sportsbegivenheder i Budapest lige her.

Er der plads til at parkere kameler uden for stadion?

Jeg gætter på, at du forveksler verdensmesterskaberne i atletik i Budapest med verdensmesterskaberne i fodbold i Qatar (i 2022).

Hvilke temperaturer kan jeg forvente i Budapest i august?

Det kan være ret meget varmt i Budapest om sommeren. Byen har ofte flere uger med temperaturer omkring 35 celsius midt på dagen, og i sådanne perioder kan temperaturerne forblive på 25 celsius om natten. Det er ekstremerne, og de finder ofte sted i slutningen af juni og i juli, hvilket betyder, at det sandsynligvis bliver en lille smule koldere i august.

Det bedste er at tjekke vejrudsigten på forhånd og forberede dig ud fra, hvad du ser. Vi gætter på, at der vil være temperaturer omkring 30-35 grader i dagtimerne. Det kan godt slappe lidt af under aftensessionerne, men ikke meget.

klima budapest

Hvor skal jeg bo i Budapest? Anbefalede hoteller til arrangementerne.

Budapest har hoteller i alle klasser og kvaliteter. Her vil vi anbefale nogle hoteller baseret på deres beliggenhed, pris og kvalitet. Forhåbentlig vil du finde nogle af anbefalingerne nyttige. Glem ikke at booke dit hotel tidligt, for hotelværelserne bliver hurtigt fyldt op, når arrangementet nærmer sig.

Hoteller i nærheden af stedet

Kunne du tænke dig at bo så tæt på stadion som muligt? Her har du nogle forslag, der ligger relativt tæt på stadion. Der er ikke mange hoteller i området, fordi der ikke har været behov for hoteller her før. Derfor er der ingen hoteller ved stadion. Her har du nogle af de nærmeste muligheder.

Ud fra nedenstående informationer kommer du til at bo på et hotel langt fra mødestedet, uanset hvad. Som et resultat er det bedre at vælge et hotel, der passer dig godt. Hvis du planlægger at bruge offentlig transport, er et hotel nær sporvognslinje nummer to på Pest-siden ideel, da det nemt vil transportere dig til stadion, og du ikke behøver at gå meget.

Hoteller i nærheden af sporvognslinje 2 (der nemt tager dig til stadion).

Sporvognslinjen er fantastisk, da den ligger langs Donau. Som et resultat er disse hoteller ideelle ikke kun til at komme til og fra det nationale atletikcenter, men også til at udforske Budapests skønheder. Vi har inkluderet hoteller med forskellige prisklasser, så du vil helt sikkert finde noget, der passer dig godt.

 • Hotel Promenade (3 stjerner): Beliggende midt på shoppinggaden Váci utca. Afstand til sporvogn: 400 meter.
 • Mercure City Center (4 stjerner): Ved siden af Hotel Promenade, fantastisk beliggenhed. Afstand til sporvogn: 400 meter.
 • Aria Hotel (5 stjerner): Det mest luksuriøse hotel i Budapest med masser af ekstraudstyr. Afstand til sporvogn: 500 meter.
 • InterContinental (5 stjerner): Luksus ved Donau og ved siden af sporvognsstoppestedet. Afstand til sporvogn: 50 meter.
 • NH Budapest (4 stjerner): Uden for byens centrum, ved endestationen af sporvognslinje to (hvilket måske gør det lidt billigere). Afstand til sporvogn: 400 meter.
Tags:

Date

Aug 19 - 27 2023
Expired!

Time

All Day
Category