Hvordan kommer man til atletikstadionet i Budapest?

Budapest er vært for verdensmesterskabet i atletik i sommeren 2023. Det er den største begivenhed nogensinde arrangeret i Ungarn, og et helt nyt stadion venter atleter og publikum. Men hvordan kommer du nemt til stadion? Kan jeg parkere min bil ved stadion?

Vi har skrevet en grundig artikel om verdensmesterskabet i atletik i vores Budapest Guide, og der finder du masser af information om stævnet og også svar på ofte stillede spørgsmål. Vi har været inde på at rejse til stadion, men i denne artikel vil vi give dig mere uddybende svar.

Kan jeg parkere min bil ved atletikstadionet?

Hvis du kommer til Budapest i bil for at se på verdensmesterskaberne i atletik, så ved du sikkert, at det kan være et problem at finde en parkeringsplads. Der er ingen stor parkeringsplads ved siden af stadion. Hvad skal du så gøre?

Der er flere muligheder.

1:) Parker din bil et andet sted, og brug offentlig transport.

Dette er en fantastisk mulighed, og det kan være den nemmeste løsning. Med andre ord, rejs til centrum af Budapest, med sporvognslinje nummer 2 til endestationen, og gå til stadion derfra. Du kan læse mere om mulighederne for offentlig transport senere i denne artikel.

2:) Gå på indkøb i OBI.

Der er en OBI butik (gør det selv forhandler) tæt på stadion. Denne parkeringsplads kan blive pakket under arrangementet, men det kan være en løsning (OBI vil sandsynligvis ikke støtte denne mulighed, så fortæl dem ikke, at vi kom med forslaget). Køb en hammer og noget andet nødvendigt tilbehør, lad din bil stå på parkeringspladsen og gå til stadion.

3:) Parker din bil i TESCO

En TESCO butik ved Soroksari út er meget tæt på stedet. Her betaler du for din parkering baseret på længden af dit ophold. Det er meget billigt, så det vil ikke koste en formue, og det er måske den bedste løsning for dem, der ankommer til Budapest i bil til en aften eller en begivenhed i dagtimerne.

Jeg vil gerne til stadion med taxa!

Tingene er meget nemme, hvis du vil bruge en taxa for at komme til stadion. Find en taxa, bestil en taxa via dit hotel eller din restaurant, og lad dem køre dig til stadion. Der vil med sikkerhed være mange pirattaxaer rundt på stadion, så brug kun taxaer, du selv har bestilt, eller taxaer tilhørende et anerkendt firma som Radio Taxi, eller du kan bruge tjenesten BOLT.

Jeg vil gerne bruge offentlig transport.

Adskillige busser, sporvogne og tog (HEV) kører i nærheden af atletikstadionet. De bedste muligheder for at komme til stadion er ved at bruge sporvognslinje nummer 1 eller 2 og derefter forlade sporvognen ved stoppestedet Közvágóhíd. Sporvogn nummer to kører langs Donau, hvilket gør det til Budapests smukkeste sporvognstur. Dette er den ideelle sporvogn, hvis du bor i centrum af Budapest.

Sporvogn nummer et kører langs den store ring i Budapest, hvilket gør det til en god løsning, hvis du bor i nærheden af denne populære ring i Budapest. Den starter på Buda-siden nær Árpad-broen og ender på Buda-siden igen ved Kelenfoldi-banegården (undervejs kører den på Pest-siden og stopper ved siden af atletikstadionet).

Du kan rejse med det grønne tog nummer 7 (HEV) til stoppestedet Müpa – Nemzeti Színház. En offentlig transportbåd vil også sejle til atletikstadionet under verdensmesterskabet i atletik.


Det er det. Du er nu klar til at rejse til stadion under verdensmesterskaberne i atletik i Budapest. Glem ikke at være tidligt på stadion, og vær forberedt på forsinkelser under indgangen til stadion og med offentlig transport (noget der kan ske, når tusindvis af mennesker rejser til stadion med offentlig transport samtidigt).

Hvis du har kommentarer eller spørgsmål, så skriv dem nedenfor! Hvis du vil læse mere om andre begivenheder, koncerter, festivaler og markeder i Budapest, så tag et kig på denne side.