Blog

Romantiske programmer i Budapest til Valentinsdag og resten af året!

Valentinsdag er smuk. Mange mennesker laver særlige programmer til denne dag, som er blevet en verdensomspændende fejring af kærlighed. Tilbringer du Valentinsdag i Budapest i år? Leder du efter programforslag og ideer til, hvor du kan spise? Dette er din guide til Valentinsdag i Budapest.

Mange tror, at Valentinsdag varer fra klokken 18.00 til midnat den 14. februar. Det er ikke sandt, så hvorfor gør du ikke Valentinsdag til en fantastisk dag med romantiske programmer fra tidlig morgen? Har du nogensinde tænkt over, hvordan dit hjerte banker hurtigere, hvis du er fuld af adrenalin eller føler dig angst, hvis du gør noget skræmmende? Hvis du er forelsket i nogen, vil du ofte opleve lignende følelser af en helt anden grund. Du kan føle dig angst eller føle, at dit hjerte slår meget hurtigere, når personen dukker op. Disse følelser kan ofte blandes sammen. Hvis du tager en person med til et program, hvor de føler sig angste og bliver bange, kan de måske blande det for at være forelsket. Et kedeligt program har måske ikke den samme effekt. Med andre ord, hvorfor ikke bringe følelser frem, der kan give dig en fordel i år?

Romantiske Budapest-programmer til Valentinsdag.

Lad os først se på nogle fede programmer, der vil bringe dejlige følelser frem i jer begge (forhåbentlig) på Valentinsdag i Budapest.

Et romantisk krydstogt på Donau.

Dette program vil ikke give dig et adrenalin-boost (medmindre du er bange for både). Det vil dog give dig en fantastisk oplevelse af Budapest, især hvis du rejser om aftenen, når bygningerne er oplyst. Det er muligt at kombinere dette program med en middag på Donau. Dette er et af de mest romantiske programmer, du kan lave i Budapest den 14. februar.

tur på donau

Nogle virksomheder har specielle rejser til rådighed på Valentinsdag, hvor de dekorerer bådene med hjerter og specielle dekorationer. Hvis du ønsker at opgradere til et særligt Valentinsdag-flodkrydstogt i Budapest, bør du overveje sådanne muligheder.

Besøg en drypstensgrotte i Budapest.

Lyder det ikke romantisk og lidt skræmmende at gå rundt i en drypstensgrotte i Budapest? Grotten blev opdaget i begyndelsen af det 20. århundrede, og hundredtusindvis af besøgende har besøgt den siden da. En rundtur i grotten varer cirka 50 minutter.

valentinsdag i budapest
Foto: Berentes Ágnes

Besøg Operaen i Budapest eller nyd et andet kulturelt program.

Valentinsdag er speciel, men for mange er det business as usual også på denne dag. Hvis du er heldig, kan du måske købe billetter til en forestilling i den ungarske statsopera, noget der ville give dig en uforglemmelig oplevelse. Antag, at du ikke kan lide opera, eller at der ikke er nogen fribilletter tilbage (eller måske er der ingen forestilling den 14. februar). I så fald kan du se på vores Budapest-kalender for at se, om der er andre programmer tilgængelige i Budapest på denne særlige dag.

opera i budapest

Ville det ikke være rart at besøge den ungarske statsopera på Valentinsdag?

Besøg Margaret Island.

Et af de mest romantiske steder i Budapest er Margaret-øen, især når vejret er godt. Hvis du er heldig, kan du opleve tidligt forårsvejr i Budapest den 14. februar med solskin og 10 grader Celsius. Hvis det er tilfældet, så skynd dig at besøge Margaret Island. Her kan I gå hånd i hånd, tage lidt snacks og picnic med i græsset eller leje en cykel og opdage øen, mens I cykler sammen. På denne tid af året (indtil 1. marts) kan du kun leje cykler i den nordlige del af øen, ikke langt fra Árpad-broen og de to hoteller.

Margaret-øen

Hvis du kan lide historie, kan du opdage ruiner fra det 13. århundrede på øen sammen med en minizoo, en japansk have og meget mere.

Hvad med en romantisk massage?

Er der en bedre måde at fejre Valentinsdag end med en romantisk massage i Budapest? Hvorfor ikke besøge en af de mange spa-saloner i Budapest og modtage en behandling, der vil lette dig op og fylde dig med positive vibes og gode følelser? Der er forskellige muligheder, men du kan læse mere om en mulighed helt tæt på synagogen i Budapest, hvor du kan modtage en parbehandling eller selvstændige massagebehandlinger lige her.

romantisk massage i budapest

Hvis du ikke har lyst til at få massage, vil du stadig få nogle pluspoint med din kæreste/kæreste/ægtefælle, hvis du køber dem en behandling til Valentinsdag!

Besøg et termisk bad i Budapest.

De termiske bade i Budapest er fantastiske. Det mest populære er Szechenyi termiske bad, som er fantastisk, især om aftenen. Her kan du svømme i varmt vand udenfor året rundt. Den varmeste udendørs pool er cirka 37 grader Celsius. Hvad er resultatet? Når solen går ned, og det bliver koldt udenfor, vil du blive dækket af damp fra vandet. Kombinationen af varmt vand, damp og oplyste pools er en af de mest romantiske kombinationer, du finder i Budapest.

szechenyi badet i budapest

Billedet ovenfor er fra Szechenyi-badet, det mest populære og berømte i Budapest. Hvis du hellere vil besøge et andet termisk bad, bør du overveje Gellert eller Rudas, begge beliggende i centrum af Budapest.

Gå i biografen.

Er du en filmfreak? Eller vil du gerne lave noget romantisk i Budapest på Valentinsdag? Hvorfor går du ikke i biografen? Det lyder måske kedeligt, men du kan gøre et par ting for at booste oplevelsen.

  • Du kan gå i en Premium-biograf, hvor du sidder i store stole og nyder ubegrænset forbrug af popcorn, nachos, drinks og andre ting under filmen. Du kan også spise og drikke forskellig mad i 30 minutter før filmen starter.
  • Flere biografer i Budapest har dobbelte stole, hvor man kan sidde sammen, uden at noget skiller jer fra hinanden. Det gør det straks mere romantisk og anderledes end en normal biografoplevelse.

Du kan læse mere om de forskellige biografer i Budapest lige her.

biograf i budapest

Glem ikke, at masser af film er eftersynkroniseret, hvilket betyder, at det er vigtigt, at du reserverer billetter til en film med lyd på et sprog, du forstår.

Besøg zoologisk have i Budapest.

Ville det ikke være rart at gå hånd i hånd, mens du ser på zebraer, giraffer, elefanter, krokodiller, løver og andre dyr i Budapests zoologiske have? Den zoologiske have ligger i byparken i Budapest, et af de bedste steder at være i Budapest. Udover at besøge zoologisk have, kan du besøge Szechenyi-badet, Vajdahunyad-slottet, Gundel-restauranten og gå rundt i smukke omgivelser.

zoologisk have i Budapest

Vi har nu givet dig nogle ideer til romantiske programmer i Budapest til Valentinsdag. De fleste af dem kan også nydes hele året rundt, så bare rolig, hvis du kun læser denne artikel i marts eller en anden måned.

Efter en dag fuld af fantastiske aktiviteter, hvad skal du så spise om aftenen? Her har du nogle forslag til romantiske middagsmuligheder i Budapest.

Muligheder for romantisk middag i Budapest til Valentinsdag!

Kunne du tænke dig at nyde en romantisk middag i Budapest? Hvor skal du tage hen? Her har du nogle romantiske middagsforslag til Valentinsdag i Budapest.

En romantisk middag i Gundel.

Gundel-restauranten ligger i byparken, nær zoologisk have og Szechenyi-badet. Det er en af de mest berømte restauranter i Budapest, og det er stedet at tage hen til traditionelle ungarske retter i et meget fint spisemiljø. Mens de fleste restauranter i Budapest ikke har en dresscode, er Gundel stedet, hvor du klæder dig ud i dit pæneste tøj til en storslået middag i kongelige omgivelser. Det er ikke en tilfældighed, at restauranten Gundel har serveret gæster som Pavarotti, Angelina Jolie, Arnold Schwarzenegger og mange andre berømtheder og statsledere.

gundel budapest

En ungarsk middag akkompagneret af romantisk sigøjnermusik i baggrunden.

Kunne du tænke dig et fantastisk ungarsk måltid i centrum af Budapest i et område kendt for strålende restauranter og fine restauranter? Besøg Aszu-restauranten eller Rezkakas Bistro. De er placeret tæt på hinanden og tæt på St. Stephens Basilica. I begge restauranter kan du lytte til sigøjnermusik i baggrunden, og har du en bestemt yndlingssang, kan du fortælle dem, og de vil gøre deres yderste for at spille den for dig under middagen. Maden er overklasse i begge restauranter, men hvis vi skulle vælge en, ville det nok være Aszu.

ungarsk middag akkompagneret af romantisk sigøjnermusik

En romantisk middag på en restaurant med Michelin-stjerner?

Budapest har flere restauranter med Michelin-stjerner. Hvis du vil spise på sådan en restaurant på Valentinsdag, så skynd dig at reservere bord så hurtigt som muligt. Du er ikke den eneste dvergpapegøje, der gerne vil spise på en restaurant med en Michelin-stjerne i Budapest den 14. februar. Det er måske nemmere at få bord på sådan en restaurant en anden dag, men du bør bestille dit bord måneder i forvejen uanset hvornår på året du planlægger at besøge sådan en restaurant.

 romantisk middag på en restaurant med Michelin-stjerner

Der er kun én restaurant i Budapest med to Michelin-stjerner: Stand. Det er nemmere at få bord i en af restauranterne med én Michelin-stjerne, og en anbefaling fra os er at prøve at få et bord i enten Borkonyha eller Essencia. Begge restauranter ligger på samme gade som Rezkakas og Aszu, nævnt tidligere i denne artikel.

Bevis, at du er en ridder i Sir Lancelot.

Kunne du tænke dig en meget anderledes middag i Budapest? Besøg restauranten Sir Lancelot. Det er ikke særlig romantisk, men det vil give dig en oplevelse, du vil huske. I denne middelalderrestaurant spiser du normalt fra gigantiske tallerkener med en blanding af dine hænder og en kniv og en gaffel. Oplevelsen akkompagneres af levende middelaldermusik (fløjte og guitar), mavedans og sværdkampe i løbet af aftenen. Måske er dette din chance for at bevise, at du er en rigtig ridder. Nogle mennesker kalder dette en turistrestaurant, mens andre kalder det en ægte og fantastisk oplevelse i Budapest. Er du villig til at tage risikoen?

sir lancelot i budapest

Sir Lancelot er ofte fuldt booket i weekender og særlige lejligheder som Valentinsdag. Det anbefales at bestille bord så tidligt som muligt, hvis du ønsker at spise her. Da restauranten har en ægte middelalderstemning, er næsten alle borde lavet til større grupper. Som følge heraf vil en romantisk middag for to ofte ende med at blive en romantisk middag for fire, da du skal dele bord med andre. Hvem ved, måske betyder flere mennesker mere sjov?

Middag på Donau.

Vi nævnte det i starten af artiklen, men lad os nævne det igen. En vidunderlig måde at fejre Valentinsdag i Budapest er på en flodcruise med middag. Hvis du elsker god mad, bør du nok spise et andet sted, men hvis du er ligeglad og gerne vil kombinere en fantastisk udsigt med god mad, vin og måske noget levende musik, er et flodkrydstogt med middag lig med succes!

Er du klar til at fejre kærligheden i Budapest?

Vi håber, at forslagene i denne artikel har inspireret dig og givet dig nogle geniale ideer til at fejre Valentinsdag i Budapest. Vi har nævnt det flere gange, og det er vigtigt at vide, at de fleste programmer nævnt her er tilgængelige hele året. Med andre ord kan du nyde en romantisk middag på Donau, en parmassage, en romantisk svømmetur i et termisk bad og alle de andre programmer i hver måned af året, ikke kun den 14. februar.

Hvis du har kommentarer, spørgsmål eller ideer til andre programmer, så skriv dem nedenfor. Vi vil meget gerne høre fra dig!

Vi ønsker alle vores læsere en glædelig Valentinsdag!

Budapest rejsetips i 2023.

Kommer du til Budapest i 2023? Hvad skulle du gøre? Hvad er det væsentlige, du skal se? Hvad er de ting, du ikke kan forlade Budapest uden at spise og drikke? Her får du nyttige rejsetips, der hjælper dig med at forberede dig på at besøge Budapest.

Budapest er en by med cirka 2 millioner indbyggere. Da Ungarn har en befolkning på 10 millioner, er det let at se, at omkring 20% af befolkningen bor inden for Budapests grænser. Disse mennesker ser dagligt skønheden ved fantastiske attraktioner såsom parlamentet, slottet, nationalteatret, broerne, Gellert-bakken og Donau. De er så vant til det, at de hurtigt glemmer, hvor smuk byen er. Men når du kommer for at opdage Budapests skønheder, vil du se byen med andre øjne og forhåbentlig rejse hjem med fantastiske minder.

Hvor skal vi starte? Vi har så mange anbefalinger. Før vi skriver om, hvad du bør se og gøre, deler vi generel information om emner som COVID, kriminalitet, den lokale valuta og mere. Lad os komme igang!

Budapest Rejsetips i 2023.

2020 og 2021 var katastrofale år for turismen i Budapest og Ungarn. Mange hoteller og restauranter lukkede dørene, og det triste er, at de ikke har åbnet siden. Populære restauranter, der har været vartegn i Budapest, såsom Matyas Pince og Karpatia, blev ofre for denne periode. Heldigvis var de fleste restauranter og hoteller i stand til at genåbne, og 2022 viste os, at livet igen vender tilbage til Budapests gader. Det er ikke det samme som før COVID, men det nærmer sig.

Da vi alle troede, at livet var tilbage til det normale, invaderede Rusland Ukraine, og det gav flere problemer. Mange mennesker kritiserer, hvordan den ungarske regering håndterede krisen og dens tætte forhold til Rusland. Af en eller anden grund er inflationsniveauet i Ungarn langt højere end andre steder i Europa, hvilket gør det endnu sværere at nå til enderne for familier og virksomheder. Dette har fået priserne på el, gas, fødevarer og andre produkter til at stige meget. Sammenligner man priserne på simple produkter som spaghetti og ost, er priserne steget med mere end 100 % mellem januar 2022 og januar 2023. Som følge heraf er fødevarepriserne og hotelpriserne steget meget.

I samme periode led den ungarske forint sammenlignet med andre europæiske valutaer. I værste fald skulle du betale 440 HUF for 1 USD og 430 HUF for 1 EURO. Det ser ud til, at tingene er ved at blive bedre i starten af 2023, men det er svært at forudsige, hvad der venter forude i 2023.

Basilika i budapest

Hvad betyder det for dig og din rejse til Budapest?

COVID-19.

Der er ingen grund til at bekymre sig om COVID-19, når du planlægger din rejse til Budapest. Du behøver ikke at bære en maske nogen steder i Budapest (undtagen på hospitaler). Alle programmer er tilgængelige, som de var før COVID-19. Nogle mennesker bærer stadig masker i butikker, men det er udelukkende baseret på deres egen beslutning og ikke fordi de skal.

Priser og betalingsmetoder.

Priserne i Ungarn er steget meget. Men sammenlignet med mange lande i de vestlige dele af Europa er det stadig relativt billigt at nyde forskellige programmer i Budapest. Den lokale valuta er den foretrukne betalingsmetode overalt, men de fleste restauranter, hoteller og butikker accepterer betalinger i euro. Selvom du kan betale med euro, er det klogere at betale med den lokale valuta. Hvorfor det? Det er normalt at bruge dårlige valutakurser for betalinger i euro, hvilket resulterer i, at du betaler meget mere, end du ville gøre, hvis du brugte den lokale valuta.

Kriminalitet i Ungarn.

Dette er ikke noget, du behøver at bekymre dig om. Kriminalitetsraten i Budapest er ikke højere end andre steder, og det er normalt at se politibetjente på gaden. Hvis du passer på dine værdigenstande, bør du ikke blive offer for noget. Budapests bymidte er et sikkert område, men det er altid en god forholdsregel aldrig at gå alene i mørket. Endnu en gang er Budapest en sikker by, og der er ingen grund til bekymring. Pas på dig selv og dine værdigenstande, brug din sunde fornuft, og alt skal være i orden.

Situationen i Ukraine.

Ungarn er et grænseland til Ukraine, og mange ungarere bor på den ukrainske side af grænsen. Da krigen startede, kom titusindvis af flygtninge til Ungarn (de fleste af dem rejste videre i retning mod Østrig). Siden er det faldet til ro, og som turist i Budapest vil man ikke mærke nogen forskelle.

Skal du medbringe en paraply?

Ungarn har et vidunderligt klima. Budapest oplever sjældent temperaturer under 0 Celsius om vinteren, og foråret kommer tidligt. Sommeren kan blive meget varm, og det er ret almindeligt at have 3-4 uger med temperaturer omkring 35 Celsius i dagtimerne i juni, juli og august. Det regner ikke meget i Ungarn, og når det begynder, slutter det normalt, når du slutter din kaffe på en café.

Det klogeste er dog at se på vejrudsigten for Budapest inden din rejse og forberede sig derefter.

Specielle begivenheder.

Der er masser af begivenheder og koncerter i Budapest. Du kan læse mere om forskellige begivenheder i Budapest i vores Budapest-kalender. I 2023 er nogle af de største højdepunkter de kommende julemarkeder, Sziget-festivalen og selvfølgelig verdensmesterskaberne i atletik.

julemarked i budapest

Transport.

Det er nemt at rejse i Budapest med metroen. Du kan se et metrokort lige her. Metroen vil tage dig til de vigtigste områder. Der er masser af busser og sporvogne, du også kan bruge, men hvis du planlægger at tilbringe dine dage i centrum af Budapest, har du ikke brug for dem.

Budapest har mange taxaer, hvis du skal komme fra A til B. En populær tjeneste til bestilling af taxaer er Bolt (du kan finde applikationen i din app store), eller du kan bestille taxaer via dit hotel eller restaurant. Hvis det er muligt, undgå at hoppe ind i taxaer, der venter på gaden. Det er ofte private taxachauffører, der tager stærkt overbetalt for ture.

Budapest Rejsetips – Hvad skal man se?

Mange af de smukke attraktioner i Budapest ligger langs Donau. Helt ærligt, Donau er en attraktion i sig selv, og en flodcruise på Donau er en af de mest populære aktiviteter, du bør opleve. Når du går langs Donau eller køber en billet til et flodkrydstogt, vil du se smukke attraktioner såsom Gellert-bakken (med den smukke frihedsstatue på toppen), det berømte Gellert-hotel, Nationalteatret, Kunstpaladset, slottet, det ungarske parlament, Margaret-øen og mange andre attraktioner. For nogle er det nok at se disse bygninger og områder på afstand. Hvis du vil have endnu mere, bør du tage på en tur inde i det ungarske parlament, købe en billet til et arrangement i Nationalteatret, besøge Nationalgalleriet inden for slottets mure og gå en tur på Margaret-øen.

Det lyder måske af meget, og hvis du besøger alle disse attraktioner på en dag, vil du være udmattet om aftenen. Men Budapest er ikke en ekstrem stor by, så det er muligt at gå rundt og opdage alle disse attraktioner på en eller to dage. Mens du går mellem forskellige steder, vil du opdage andre skønheder og ædelstene. Du bør også tage nogle pauser i caféer og barer, hvor du smager lokal mad og drikkevarer for at gøre oplevelsen mere autentisk.

Når du er færdig med at opdage attraktionerne langs Donau, skal du tage til Stefansbasilikaen og gå derfra til Heltepladsen og byparken. Dette vil tage dig gennem andre smukke områder på Pest-siden, og du vil se berømte bygninger som Operahuset undervejs.

budapest eye

Budapest Rejsetips – Hvad skal man gøre?

Nyd en tur på Donau.

At se smuk arkitektur og stå forbløffet over Donau-panoramaet er én ting. En anden ting er at deltage i aktiviteter og programmer i Budapest, som vil lade dig opleve endnu mere. Vi har allerede nævnt forskellige ture på Donau som en af de bedste aktiviteter, der findes i Budapest. Disse er tilgængelige hele året, fra tidlig morgen til sen aften. Aftenturene er de mest populære på grund af den fantastiske belysning af de forskellige bygninger langs Donau efter solnedgang.

Besøg Gellert-bakken.

En anden fantastisk oplevelse i Budapest er at besøge toppen af Gellert Hill, hvor du kan nyde den mest fantastiske udsigt over Budapest. Udsigten er fantastisk, og gåturen mod toppen vil styrke dit hjerte. Den bedste måde at komme til toppen på er at gå fra Gellert Hotel mod toppen eller krydse Elisabethbroen og bestige bakken. Det er ikke særlig stejlt, men du kan have brug for nogle pauser, hvis du ikke er vant til at gå meget.

Vigtigt at vide, hvis du vil besøge Gellert-bakken i 2023.
Der foregår i øjeblikket et tungt anlægsarbejde på toppen af Gellert-bakken. Som følge heraf er det meget begrænset, hvor meget du kan se og opleve fra toppen. Spørg receptionisten på dit hotel, om det er muligt at gå rundt i Citadellaen eller ej, før du tager turen. Hvis byggearbejdet stadig foregår, bør du finde noget andet at lave i stedet for.

Rejs til Szentendre.

Kunne du tænke dig at se mere af Ungarn end blot Budapest? Szentendre er en fantastisk by 30 km nord for Budapest. Det er i modsætning til alle andre ungarske byer på grund af dets arkitektur, hvilket får det til at føles mere som en græsk landsby eller sådan noget. Her kan du også købe produkter fra lokale kunstnere og producenter. Nogle vil også nyde det faktum, at du ikke kan finde store butikker med mærker som Zara og H&M i denne by. Byens centrum af Szentendre handler om de lokale og de lokale produkter (og selvfølgelig masser af souvenirs til turister). Hvis det lyder sjovt, kan vi hjælpe dig med ture til Szentendre, inklusive transfer, kort sightseeing, et besøg på det lokale Marcipan museum, fritid, en stor vinsmagning og en tre-retters frokost. Du kan læse mere om turen her.

szentendre

Få noget frisk luft og brug dine ben.

Dette er ikke et traditionelt tip i en Budapest-rejseguide, men hvis du vil bestige et lillebitte bjerg i Budapest, finder du nogle kun 10 km fra byens centrum. Området hedder Budaörs, og her kan du finde butikker som IKEA, Auchan og Decathlon. En meget fin lille gåtur er at bestige en bakke kaldet Köhegy. På toppen finder du et kapel, et stort kors og en meget flot udsigt.

Det er ikke let at komme hertil med offentlig transport. Koordinaterne for hvor du kan starte turen er 47.466283,18.959811. Du kan gå til toppen og enten vende tilbage ad samme sti eller ned ad hovedtrappen fra kapellet og vende tilbage ad den normale vej. Det nærmeste busstoppested er Templom tér, og du skal gå cirka 750 meter for at komme fra busstoppestedet til turens udgangspunkt.

Köhegy er et dejligt sted at besøge i Budaörs.
Köhegy er et dejligt sted at besøge i Budaörs.

Hvis du vil have noget lidt mere udfordrende, så bestig Odvashegy. Det er ikke en hård tur, hvis du er vant til at gå, men for nogle vil dette i det mindste få deres hjerte til at pumpe en lille smule hurtigere. Udsigten fra toppen er smuk!

Det er ideelt at starte og afslutte turen fra koordinaterne 47.464846,18.938132. Det nærmeste busstoppested hedder “Budafok városhaza”, og du skal gå cirka 1000 meter fra busstoppestedet til turens udgangspunkt.

Odvashegy er lidt mere udfordrende end Köhegy, men fuldt ud muligt for børn 5-6 år og ældre.
Odvashegy er lidt mere udfordrende end Köhegy, men fuldt ud muligt for børn 5-6 år og ældre.

Spis og drik lokal mad.

Dette er ekstremt vigtigt. Nogle vil sige, at smagning af det lokale køkken er lige så vigtigt som at opdage attraktionerne i en by. Når du kommer til Budapest, prioriterer du bedre programmer, hvor du smager lokal mad og drikkevarer. Den mest kendte mad er den ungarske gulaschsuppe, og rejser man hjem uden at smage den, kan man ikke med god samvittighed sige, at man har været i Budapest. Hvis du er vegetar, serverer flere restauranter “Fake Goulash”, den samme suppe uden kød.

Ungarere kan lide at lave gryderetter af alle slags, ofte serveret med hjemmelavede dumplings. Gryderetterne tilberedes ofte med kylling, svinekød eller kokød. Der er utroligt velsmagende og meget populære.

Ungarn er et godt sted for slik, og du bør smage de lokale strudelvarianter.

Det er muligt at drikke læskedrikke på restauranter, men når du kommer, så glem ikke at smage de lokale drinks såsom vin produceret i Ungarn, Unicum, Palinka (ungarsk frugt spiritus) og alt det ungarske. Vi kan ikke garantere, at du vil kunne lide alt, hvad du smager, men du vil være én oplevelse rigere efter at have smagt (gør det værd at prøve).

Du kan læse endnu mere om, hvad der er værd at smage i vores artikel om julemarkederne i Budapest.

Tokaj er Ungarns mest berømte vinregion, især for sine søde hvidvine.
Tokaj er Ungarns mest berømte vinregion, især for sine søde hvidvine.

Glem ikke din badedragt.

Uanset hvornår du kommer til Budapest, bør du medbringe din badedragt. Ungarn er kendt for varme kilder, hvilket sikrer, at gæsterne kan svømme udenfor i varmt vand hele året rundt. Det mest berømte og populære termiske bad er Szechenyi termiske bad. Har du nogensinde set et billede af folk, der spiller skak i en pool i Budapest? Disse billeder stammer alle fra Szechenyi termiske bad. Der kan du nyde tre udendørs pools og mere end ti indendørs pools. Vandet er fyldt med mineraler, hvilket sørger for, at du har det godt, og at det har en god effekt på din krop samtidigt.

Hvis du vil besøge et anderledes termisk bad, bør du overveje Rudas-badet eller Gellert-badet.

Aktiviteter i Budapest

Dette er blot et par tips til aktiviteter i Budapest. Listen kunne fortsætte, hvis vi inkluderede alle de fantastiske museer i Budapest og andre muligheder. Hvis du vil have mere sjov, kan aktiviteter som labyrinten, Palvolgyi drypstensgrotten, flugtværelser, guidede ture, hop-on-hop-off busser, VIP-biografer, shopping, fantastiske messer og andre programmer altid anbefales.

Har du spørgsmål tilbage?

Vi har forsøgt at inkludere masser af nyttig information i denne korte artikel med Budapest rejsetips. Hvis du har spørgsmål tilbage efter at have læst denne artikel, så skriv dem i kommentarfeltet nedenfor, og vi vil gøre vores bedste for at besvare dem.

De bedste begivenheder i Budapest i 2023

Budapest er en fantastisk by, og den er værd at besøge hele året rundt. Det fylder dit hjerte med glæde at gå barfodet i græsset på Margaret Island på en varm sommerdag, ligesom det føles fantastisk at tage et bad i det varme forår i Szechenyi termiske bad på en kold vinterdag. Kunne du tænke dig at kombinere sådanne oplevelser med et fantastisk arrangement i Budapest? Hvad er højdepunkterne i Budapest i 2023? Her kan du læse om nogle af de mest betydningsfulde kommende begivenheder, koncerter, festivaler og markeder i Budapest i 2023.

Det er en noget kold januardag, da vi skriver denne artikel. Julemarkederne lukkede for nogle dage siden, men folk leder allerede efter information om julemarkederne i 2023. Hvilke andre begivenheder skal du se frem til i Budapest i 2023 udover julemarkederne? Datoerne for de største festivaler og begivenheder offentliggøres, men der er også nogle usikkerheder. Lad os se nærmere på, hvad vi mener vil være højdepunkterne i Budapest i år.

Begivenhederne, koncerterne, festivalerne og udstillingerne er ikke opført i kronologisk rækkefølge.

Topbegivenheder og festivaler i Budapest i 2023

Hvilke er de hotteste begivenheder og festivaler arrangeret i Budapest? 2023 er året, hvor Ungarn vil arrangere den største begivenhed, der nogensinde er arrangeret i landet. Det er ikke en musikfestival, men verdensmesterskaberne i atletik.

VM i atletik

Et helt nyt stadion ved navn National Athletics Center er blevet bygget til denne begivenhed. Cirka 35.000 mennesker vil samles på dette stadion hver dag mellem 19. august og 27. august denne sommer. De bedste atleter skal konkurrere, og selvom Usain Bolt er gået på pension, har vi meget at se til. Næsten alt sker på stadion, men løbet og maratonløbet afholdes i Budapests gader. Dette er en fantastisk chance for at se nogle af de bedste løbere i verden, mens de konkurrerer om en guldmedalje.

VM i atletik
19-27 august
Mere information

Sziget Festival

Dette er den største musikfestival i Ungarn og tiltrækker næsten en halv million mennesker årligt. Billie Eilish, David Guetta, Florence + The Machine og mange andre vil komme til denne begivenhed, og det skal du også. Hvis du nogensinde har været til denne begivenhed, ved du, hvorfor folk elsker den så meget og vender tilbage til Budapest for at opleve den år efter år. Måske er 2023 året, hvor du skal opleve Sziget-festivalen for første gang?

Sziget Festival
10-15 august
Mere information

Budapest vinfestival

Ungarn er kendt for sin vin. Er der en bedre måde at nyde en varm sommerdag end med et glas boblevand blandet med rosevin? Eller vil du i stedet smage noget sød hvidvin fra Tokaj? Den årlige vinfestival i Budapest tiltrækker vinproducenter fra hele Ungarn, og besøgende kan smage tusindvis af vine produceret i Ungarn. Arrangementet arrangeres omgivet af slottet, hvilket giver en fantastisk natur og panorama, mens du nyder resultatet af Chardonnay, Merlot, Pinot Noir og andre druer.

Budapest vinfestival
7.-10. september
Mere information

budapest vinfestival

Formel 1

Det ungarske Grand Prix er et højdepunkt, og det tiltrækker fartelskere hvert år. Det ungarske Grand Prix arrangeres på Hungaroring, en bane, der ligger omkring 30 km fra hjertet af Budapest. Har du aldrig set et Formel 1-løb live? Dette er din chance. Du kan nemt flyve til Budapest med lavprisflyselskaber som RyanAir og WizzAir. Det er nemt at finde et billigt hotelværelse (hvis du bestiller tidligt), og billetterne er billigere end mange andre steder. I sidste ende vil det stadig være dyrt, men det vil være et minde for livet.

Lewis Hamilton har vundet Ungarns Grand Prix otte gange. Michael Schumacher, piloten med næstflest sejre i Ungarn, har vundet løbet fire gange. Selvom Lewis Hamilton har vundet otte gange, har han ikke vundet siden 2020. Siden da har Esteban Ocon (2021) og Max Verstappen (2022) vundet. Hvem vinder i 2023? Kom til Budapest og find ud af det!

Ungarns Grand Prix
21-23 juli
Mere information

formel 1 budapest

Julemarkeder

Det er umuligt at nævne højdepunkterne i Budapest uden at nævne julemarkederne. De er helt fantastiske og tiltrækker titusindvis af turister. Julemarkederne ligger i centrum af Budapest, og det er et perfekt sted at drikke traditionelle ungarske drinks, spise mad, som ungarerne elsker, og at købe alle mulige souvenirs og julegaver, du ikke vidste, du havde brug for, før du så dem .

Datoerne for julemarkederne i Budapest i 2023 er endnu ikke offentliggjort. Datoerne for julemarkederne på Vörösmarty-pladsen offentliggøres normalt i september, mens datoerne for julemarkedet ved Stefanskirken offentliggøres sidst i oktober. Vi har stadig lov til at gætte, og ud fra datoerne i tidligere år forventer vi, at julemarkederne åbner den 17. november. Hvis vi tager fejl, åbner de helt sikkert den 24. november (medmindre noget som COVID skulle ramme igen).

Julemarkeder 2023
Datoer: Endnu ikke offentliggjort
Mere information (her finder du datoerne efterhånden som de offentliggøres)

julemarked budapest

De bedste koncerter i Budapest i 2023

Der bliver flere fantastiske koncerter i Budapest i år. Glem ikke om alle de kunstnere, der kommer til Sziget-festivalen (såsom Billie Eilish og David Guetta), men der vil også være adskillige enkeltstående begivenheder og koncerter, der er værd at tjekke ud.

Rammstein

Rammstein skal på en omfattende turné i 2023, og Budapest er et af stoppestederne. Det skulle i første omgang kun være én koncert, men på grund af billetefterspørgslen vil der blive arrangeret to koncerter i Budapest i 2023. Dette er måske et perfekt arrangement, hvis du kan lide hård rock og høj musik. Det arrangeres på Puskas Arena, nationalstadion for fodboldkampe og andre kæmpearrangementer.

Rammstein Budapest
11-12 juli
Mere information

konsert budapest 2023

Depeche Mode

Depeche Mode har været i Budapest flere gange. Da de kommer til sommer, optræder de igen i Puskas Arena. De har været på det samme stadion før, men dengang hed det Nepstadion (Folkets Stadion). Koncerten er en del af deres Memento Mori Tour, hvor de vil besøge Krakow, Oslo, Helsinki og mange andre byer.

Depeche Mode Budapest
28 juli
Mere information

Robbie Williams

Kunne du tænke dig at fejre foråret med Robbie Williams og mere end 12.000 mennesker i Budapest i marts? Den populære sangerinde fra England turnerer igen i Europa i 2023, og Budapest er et af stoppestederne. Denne turné fejrer hans 25 år som sanger, hvilket betyder, at han vil synge sine mest populære hits. En perfekt begivenhed, hvis du vil gå ned ad memory lane med Robbie Williams.

Robbie Williams Budapest
14 mars
Mere information

Måneskin, Eros Ramazotti, Michael Buble og mange andre.

Der vil være masser af andre kunstnere, der kommer til Budapest for at optræde i 2023 foruden Robbie Williams, Rammstein og Depeche Mode. Vi kunne skrive en meget lang artikel, hvis vi skulle nævne dem alle. Se dig omkring på vores side om, hvad der sker i Budapest, for at læse om andre koncerter og begivenheder i Budapest.

konserter budapest 2023

Lige meget hvornår du kommer til Budapest…

Ovennævnte arrangementer afhænger af, at du er i Budapest på det rigtige tidspunkt. Hvad skal du gøre, hvis du ikke kan være i Budapest under disse begivenheder? Der sker mange andre ting, som vi ikke har nævnt i denne artikel, så tag et kig på vores kalender, før du græder.

Uanset hvornår du kommer, er der nogle begivenheder, aktiviteter og programmer, du bør tjekke ud i Budapest. Her har du nogle anbefalinger.

Besøg et termisk bad!

En af de vigtigste ting at gøre i Budapest er at gå til et termisk bad. Den mest populære og folks favorit er Szechenyi termiske bad i byparken. Dette er et fantastisk sted året rundt, især når det er koldt udenfor. Der er mere end ti pools at vælge imellem, og det meste af vandtemperaturen er mellem 30 og 38 Celsius. Den varmeste udendørs fattig er 38 Celsius. Lyder det ikke dejligt?

termisk bad i budapest

Nyd et flodkrydstogt.

Byen Budapest er delt i to af Donau. Byen er bygget op omkring Donau, hvilket betyder, at mange af de smukkeste bygninger ligger ved Donau. Hvilken bedre måde at opdage og se dem på end under en flodcruise på Donau? Der er masser af flodkrydstogter tilgængelige hele året rundt. Nogle krydstogter kommer med mad og drikkevarer, mens andre er guidede ture, hvor du lytter til information om Budapest, og hvad du ser, mens du rejser op og ned ad floden.

Byen er smuk 24/7, men hvis du vil have en mindeværdig oplevelse, så rejs på et flodkrydstogt efter solnedgang, når bygningerne er oplyst. Det er ægte magi. Du kan læse mere om forskellige flodkrydstogter i Budapest her.

sejltur på donau

Smag de lokale fødevarer og drikkevarer.

Ungarn er verdenskendt for sin gastronomi. Vi har tidligere nævnt vinproduktionen, og uanset hvornår du kommer, bør du drikke nogle glas ungarsk vin. Historien slutter ikke der. Ungarn producerer også fantastisk Palinka, den ungarske frugtsprit. Det kan være for stærkt for nogle (40 % alkohol eller mere). Hvis den er for stærk til dig, så smag den ungarske Unicum i stedet for.

Du bør ikke drikke al den alkohol af sig selv. Hvorfor kombinerer du det ikke med en traditionel ungarsk gulaschsuppe? En anden god mulighed er at drikke ungarsk rødvin kombineret med en traditionel gryderet lavet af svinekød, kylling eller oksekød.

Er du bange for at smage nye ting? Spis i stedet den traditionelle ungarske schnitzel med pommes frites (en stor favorit blandt børn).

Du kan læse mere om alle mulige restauranter i Budapest lige her.

traditionelle ungarske schnitzel med pommes frites

Vi håber, du har fundet indholdet af denne artikel nyttigt og interessant. Hvis du har yderligere kommentarer, spørgsmål, forslag eller tanker, så brug kommentarfeltet nedenfor.

De bedste hoteller for julemarkedsturister i Budapest.

November og december er fantastiske måneder at besøge Budapest. Du behøver ikke frygte ekstrem varme, og du kan besøge de magiske julemarkeder, byen har at byde på. Hvis du ikke allerede har læst vores guide til julemarkederne i Budapest, er det et godt sted at starte. Men måske ved du alt, hvad der er at vide om julemarkederne. Der er dog et spørgsmål tilbage – hvilket hotel skal du vælge til din rejse til Budapest?

Det vigtigste at vide er placeringen af julemarkederne. Nedenfor har vi lavet et lille kort, der viser placeringen af de to store julemarkeder i Budapest; Vörösmarty-pladsen og Sas-pladsen.

de to julemarkeder i budapest

Det er vigtigt at forstå, at de to steder er tæt på. Det tager kun 5 minutter at gå fra det ene af julemarkederne til det andet. Men julemarkedet på Vörösmarty-pladsen ligger for enden af shoppinggaden Váci utca, hvilket gør dette område bedre for shoppingelskere.

Ud fra disse oplysninger vil vi anbefale et par hoteller. Vi vil inkludere nogle anbefalinger til dem, der er på et budget, og som ikke har noget imod at bruge metroen til et par stop. Men hovedmålet er at anbefale et par hoteller meget tæt på julemarkederne, hvilket betyder, at du kan forlade indgangen til dit hotel og næsten begynde at drikke varm vin og spise ungarske lángos med det samme.

Lad os starte med de billigste løsninger…

De bedste hoteller for julemarkedsturister i Budapest med et lavt budget.

Vi kan ikke garantere lave priser på disse hoteller, men de vil være billigere end de fleste centrale hoteller i Budapest. Uanset dit valg, kan du nå julemarkederne ved hjælp af metroen (metro), og du behøver ikke at skifte linje.

Easy Star Hotel (Sziv utca 13, 1063 Budapest)

Dette passer absolut ind i kategorien af et budget tre-stjernet hotel i Budapest. Det ligger 150 meter fra metrostationen Kodaly Körönd (gul linje). Dette er den næstældste metrolinje i hele Europa, hvilket gør den til en attraktion i sig selv. Hotellet har morgenmad til rådighed. Det er slet ikke luksuriøst, men hvis du bare mangler et sted at sove og spise morgenmad (og du hellere vil bruge dine penge på julemarkederne), er dette en fantastisk mulighed.

Hvordan kommer man til julemarkedet fra dette hotel?

Gå til metrostationen Kodaly Körönd og rejs til linjens endestation (Vörösmarty-pladsen). Du vil straks være til det største og mest berømte julemarked i Budapest.

Dette hotel ligger 2,2 km fra julemarkedet på Vörösmarty-pladsen. Det er en meget fin gåtur, hvis du ikke har noget imod at bruge dine ben.

easy hotel

Kunne du tænke dig at bo lidt pænere, men har du ikke noget imod at bruge metroen et par stop? Det næste hotel er et godt valg for dig!

Hotel Andrassy (Andrassy ut 111, 1063 Budapest)

Hotel Andrassy er et metrostop længere væk fra byens centrum end Easy Star Hotel (nævnt ovenfor). Dette hotel har et godt ry i Budapest, og det har eksisteret i lang tid. Det har fire stjerner, en hyggelig restaurant i bygningen, og det ser helt sikkert pænere ud end mange andre hoteller i Budapest. Du får med andre ord ikke den helt billige følelse, når du går rundt i bygningen. Men det er stadig billigere end at bo på firestjernede hoteller i hjertet af Budapest.

Placeringen er også tæt på Heltepladsen og Byparken, hvilket gør det nemt at besøge dette fantastiske område, hvor du kan finde det populære Szechenyi termalbad, Zoo, Vajdahunyad-slottet, Heltepladsen og flere flotte museer.

Hvordan kommer man til julemarkedet fra dette hotel?

Gå 150 meter til metrostationen Bajza utca. Derfra skal du køre i retning af Vörösmarty tér og stå af ved endestationen. Du vil så være omgivet af boder og mærke duften af varm vin med det samme.

Hvis du ikke har noget imod at gå, er dette hotel beliggende 2,7 km fra julemarkedet ved Vörösmarty-pladsen til fods. Det er en fantastisk gåtur langs den smukke Andrassy Avenue (som har smukke lys før jul). Denne gade er også kendt som gade for luksusshopping i Budapest (i området nær den ungarske statsopera).

hotel andrassy i budapest

Har du fået nok at gå allerede? Kommer du til Budapest for at bo et fantastisk sted? Vil du ikke bruge tid og energi på at købe billetter til offentlig transport eller gå et par kilometer for at komme til julemarkederne? Det er på tide at komme med nogle anbefalinger til dig!

De bedste hoteller meget tæt på julemarkederne i Budapest

Kunne du tænke dig at mærke duften af ungarsk pølse, når du forlader dit hotel? Rejser du til Budapest for at slappe af, for ikke at rode med billetter til offentlig transport, taxaer og andre ting, som du helst vil undgå? Her har du nogle hotelanbefalinger placeret højst et par hundrede meter fra julemarkederne i Budapest. Vi har inkluderet nogle billigere og nogle ekstremt elegante løsninger på listen.

Hotel Promenade (Váci utca 22, 1052 Budapest)

Hvad skal vi sige om dette hotel? Den har tre stjerner, og den ligger i shoppinggaden Váci utca. Du kan sagtens bruge dette som din base for at udforske Budapest og julemarkederne, men forvent ikke en masse ekstramateriale. Hovedindgangen ligger i handelsgaden, men den er let at overse ved første øjekast.

WiFi er gratis til rådighed for alle gæster, og morgenmad er tilgængelig på hotellet. Dette er perfekt, hvis du ønsker at bo ganske billigt på en meget central beliggenhed i Budapest. Vil du hellere bruge noget mere og bo på et pænere hotel (med fire stjerner)? Læs de to anbefalinger efter dette.

hotelpromenade i budapest

Mercure Budapest City Centre (Vaci utca 20, 1052 Budapest)

Mercure er et hotelmærke, som mange rejsende kender. Det er noget, du kan stole på. Hotellet ligger i gågaden Váci utca, og det foretrækkes ofte blandt rejsende, der ønsker at bo på et firestjernet hotel uden at bruge alle deres penge på at betale for overnatning. Du kan bestille dit værelse med morgenmad, hvis det foretrækkes, men du kan også booke uden morgenmad og bare forlade hotellet og spise morgenmad et andet sted i nærheden under dit ophold i Budapest.

Når du forlader hotellet, skal du gå cirka 250 meter for at komme til julemarkedet på Vörösmarty-pladsen. Nogle mennesker frygter, at hotellet larmer, da det ligger ved shoppinggaden, men det giver sjældent problemer.

Mercure City Center

Dette er et ganske billigt firestjernet hotel meget tæt på julemarkedet på Vörösmarty-pladsen. Vil du hellere bo på et billigt firestjernet hotel nær julemarkedet ved Stefanskirken? Den næste anbefaling er til dig!

Hotel Central Basilica (Hercegprimas utca 8, 1051 Budapest)

Dette firestjernede hotel ligger næsten ved julemarkedets plads ved Stefanskirken. Det er ikke et meget luksuriøst firestjernet hotel, men det har en fantastisk beliggenhed, og det gør det nemt at gå frem og tilbage i Budapest på grund af dets beliggenhed. Du kan sagtens booke dit værelse med morgenmad, men på grund af beliggenheden kan du sagtens booke uden morgenmad, da der er masser af steder, hvor du kan spise morgenmad i nærheden.

Endnu en gang er dette et ganske “nemt” firestjernet hotel, men et godt valg, hvis du vil leve med stil uden at betale en formue.

hotel central basilika

Kunne du tænke dig at bo på et femstjernet hotel i stedet for? Nedenfor kan du finde vores sidste to forslag!

Kempinski Hotel (Erzsebet ter 7-8, 1051 Budapest)

Dette er et meget flot femstjernet hotel i Budapest med en fantastisk beliggenhed. Det ligger 150 meter fra julemarkedet på Vörösmarty-pladsen og 250 meter fra julemarkedet ved Stephens Basilica. Du vil finde masser af gode aktiviteter tilgængelige inden for hotellets mure (SPA-behandlinger, restauranter, swimmingpools, fitnesscenter og mere), og du vil absolut nyde, hvor tæt det er på julemarkederne. Det er også praktisk, at det har sin egen private parkeringsplads til gæster, hvilket gør det nemt, hvis du ankommer i din egen bil, eller hvis en taxa vil sætte dig af på hotellet.

Hotellet ligger ved pladsen, hvor du kan finde det berømte Budapest Eye. Dette er en dejlig aktivitet, der er værd at teste, og den ser fantastisk ud om natten.

Dette er et typisk femstjernet hotel med elskværdige værelser og masser af luft. Med andre ord får du virkelig det luksuriøse gebyr
ling, når du kommer ind på hotellet.

Kempinski Budapest

Kempinski er et meget flot femstjernet hotel. Kunne du tænke dig endnu mere luksus og noget endnu mere specielt? Nedenfor kan du finde vores endelige og den mest luksuriøse anbefaling.

Aria Hotel (Hercegprimas utca 5, 1051 Budapest)

Dette hotel er for dem, der ønsker luksus som ingen andre steder i Budapest. Det er et meget dyrt hotel og hat et ekstremt i dets niveau af luksus. Hotellet ligger mindre end 50 meter fra julemarkedet ved Stefanskirken. Hvis du vil slappe af efter en trættende dag i Budapest, har dette hotel en bar på taget, et spacenter med pool og gratis WiFi. Dette hotel er specielt, fordi det er bygget op omkring forskellige musikstile. Gratis vin er tilgængelig for hotellets gæster hver dag mellem kl. 16.00 og 18.00, kombineret med en ostebuffet. Det burde ikke komme som en overraskelse, at morgenmaden er fantastisk. Dette er med andre ord det ultimative sted for luksus nær julemarkederne i Budapest.

hotel aria budapest

Vi har anbefalet hoteller ideelle til din rejse til Budapest i denne artikel. Nogle er ekstremt tæt på julemarkederne, mens andre er længere væk og kræver, at du går mere end 2 km eller bruger offentlig transport. Uanset hvad du leder efter, er vi ret overbeviste om, at nogle af disse vil passe til dig og dine behov, og lad os ikke glemme din pung.

Hvis du har yderligere kommentarer eller spørgsmål, så skriv en kommentar nedenfor!


Ofte stillede spørgsmål om hoteller i Budapest i julemarkedsperioden.

Er det billigt at booke et hotel i Budapest i november og december?

Tiden før jul skulle være en “lavsæson” i turismen. Men på grund af julemarkederne er det blevet til en højsæson. Som følge heraf vil du højst sandsynligt finde billigere hoteller i starten af november (inden julemarkederne åbner), end du vil i december. Budapest er stadig en billig by i forhold til byer som Wien, hvor man skal betale 2x-3x mere for værelser af tilsvarende kvalitet og med en tilsvarende beliggenhed i byen i forhold til Budapest.

Hvordan skal jeg rejse fra lufthavnen til mit hotel i Budapest?

Der er flere muligheder for dette. Du kan arrangere lufthavnstransport direkte med dit hotel. Det er også muligt at bestille lufthavnstransport i Budapest hos os. Du kan finde mere om lufthavnstransport i Budapest lige her. Der er også en bus, der forbinder lufthavnen med byens centrum. Dette fungerer godt for de fleste af hotellerne beskrevet i denne artikel, og prisen er 1500 HUF per billet.

Har du nogle restaurantanbefalinger til Budapest i november og december?

De fleste restauranter har normale åbningstider i denne periode. Men det er værd at bemærke, at mange restauranter har masser af reservationer, hvilket betyder, at du ofte bliver sendt afsted, hvis du prøver bare at gå forbi en restaurant om aftenen uden reservation. Som et resultat er det værd at reservere et bord, i det mindste hvis du ønsker at spise i en bestemt restaurant.

  • De fleste restauranter har normale åbningstider frem til den 23. december.
  • Den 24. december er 95 % af restauranterne i Budapest lukket. Som følge heraf er det svært at finde steder, hvor du kan spise den 24. december. Det bedste er at spise din julemiddag på dit hotel eller bestille måneder i forvejen på restauranter som Aszu og/eller Rezkakas. Disse restauranter opererer med faste menuer den 24. december og også den 31. december.
  • Mange restauranter forbliver lukkede den 25. og 26. december, men en meget populær restaurant som Sir Lancelot er åben igen den 25. december. Rezkakas og Aszu har også åbent den 25. og 26. december.
  • Mange restauranter holder åbent den 31. december, men de fleste af dem har særlige menuer til denne aften. Disse skal reserveres på forhånd (i de fleste tilfælde).

For at opsummere, så book et bord på forhånd, hvis du kommer til Budapest i denne periode. Nogle restauranter, der er værd at overveje, er:

Hvad er prisen for at spise morgenmad i Budapest (ikke på dit hotel)?

Dette afhænger af, hvor du spiser, og hvad du spiser, men en billig morgenmad koster cirka 1200-1800 HUF (3-4 euro), mens en dyrere morgenmad vil koste omkring 3000 HUF (8 euro).

Vil mit hotel tilbyde middagsmuligheder den 24. december og 31. december?

Det er umuligt at give et generelt svar på dette spørgsmål. Det klogeste er at kontakte hotellet direkte for at få svar på dette spørgsmål. De fleste hoteller med en restaurant og med fire eller fem stjerner vil tilbyde deres gæster middag på disse dage, men du bør bestemt kontakte dem for at være sikker.

Billie Eilish, David Guetta, Florence + the Machine kommer til Sziget i 2023!

Sziget festival er den største festival i Ungarn hvert år. I 2022 var Justin Bieber festivalens største navn, og i 2023 bliver det største navn Billie Eilish. Sziget-teamet udgav den første gruppe af navne på kunstnere og bands, der kom til Sziget i 2023 den første dag i december 2022, og der er allerede mange fantastiske navne på listen.

Vi skrev om Sziget i 2023 for et par uger siden. Festivalen skulle så starte den 9. august og slutte den 14. august. Men da de fandt ud af, at Billie Eilish kunne komme for at lave en koncert, flyttede de hele festivalen en dag for at få tingene til at fungere. Som følge heraf vil festivalen blive arrangeret mellem 10. august og 15. august i 2023.

Hvem kommer til Sziget i 2023?

Listen over kunstnere udgivet den 1. december er kun en indledende liste, og flere navne vil blive tilføjet senere. Men vi kan allerede se masser af fantastiske kunstnere på listen. Som et resultat kan du trygt booke dine flybilletter og allerede nu købe din Sziget-billet for 2023.

Nedenfor kan du se listen over navne frigivet den 1. december.

Billie Eilish, David Guetta, Florence + the Machine, Imagine Dragons, Sam Fender, Niall Horan, YUNGBLUD, Foals, Diplo, Jamie xx, M83, Moderat, Sven Väth, Mimi Webb, Nothing But Thieves, Two Feet, Viagra Boys, Amyl And The Sniffers, 070 Shake, TV Girl, Dixon, Uncle Waffles, Frank Carter & The Rattlesnakes, Baby Queen, The Comet Is Coming, Easy Life, Youngr, Los Bitchos, Destroy Boys, Kelly Lee Owens (DJ-sæt), Mall Grab , Partiboi69, Parra For Cuva, Jungle By Night, yuné pinku (DJ-sæt) og Hannah Grae

Tag et kig på vores Budapest-kalender.

Kunne du tænke dig at finde ud af, hvad der sker i Budapest, når du kommer for at besøge byen? Eller leder du efter et særligt program, og måske vil du gøre denne begivenhed til fokus på din rejse til Budapest?

Hvis du kan lide at løbe, så arrangeres der flere maratonløb i Budapest hvert eneste år. Vil du hellere drikke vin? Så kan du komme til Budapest til den årlige vinfestival i Slotsområdet (i september) eller måske til Rozalia-festivalen i juni?

Der er mange muligheder. Vi har netop opdateret vores Budapest-kalender med information om en hel del kommende begivenheder i 2023. Gå med andre ord over til kalenderen for at finde ud af, hvad der sker i Budapest!

Vi håber, du kommer til Budapest i 2023. Og hvis det stadig er 2022, når du læser denne artikel, så glem ikke, at de fantastiske julemarkeder i Budapest allerede er åbnet!

Velkommen til Budapest igen!

Vi har fået nogle spørgsmål på det seneste fra folk, der gik glip af opdateringer på vores side, og som derfor også spekulerede på, om vi stadig hjælper turister, der kommer til Budapest. Svaret på det spørgsmål er meget enkelt. Vi er stadig aktive og vi hjælper gerne med transport til og fra lufthavnen i Budapest, men bordreservation på restauranter, med booking af flodcruise på Donau, og også med guidede ture på norsk i Budapest.

Med andre ord skal du bare se dig omkring og finder du noget af interesse, så tag bare kontakt. Det skal tilføjes, at der er ændret en del på grund af COVID, hvilket betyder, at flere af programmerne på den beskrevne hjemmeside faktisk ikke længere er tilgængelige, da stedet hvor vi arrangerede bryggeribesøget er lukket og en af ​​de restauranter hvor vi havde vin middag med fem retter og seks glas vin er også lukket. Derfor arbejder vi på at få nye tilbud ind

Velkommen til Budapest igen!

Der er også flere af flodkrydstogterne på Donau, der har færre afgange, og som folkloreprogrammet endnu ikke er startet (men det bliver højst sandsynligt i løbet af sommeren). Men der kan med andre ord være ting, du læser om på vores hjemmeside, som stadig ikke er hundrede procent opdaterede og tilgængelige, men i så fald giver vi dig besked i de mails, vi sender, efter vi har modtaget diverse forespørgsler.

Uanset hvad, bare prøv det, så giver vi dig besked, hvis der er noget, der ikke kan gøres!

Så er der kun tilbage at byde jer alle velkommen til Budapest igen!

Ps: Der er ingen maskepligt i Budapest (undtagen på hospitaler), og der er heller ikke krav om vaccinepas nogen steder. Med andre ord kan du glemme alt om COVID og bare nyde livet, mens du er i Budapest

Har du modtaget en Covid-vaccine? Kom til Ungarn og nyd livet!

Bor du i et EU-land? Har du modtaget dine vacciner, og nu har du et gyldigt vaccinationspas? Hvis dit svar på disse spørgsmål er ja, er du i øjeblikket meget velkommen til at besøge Budapest.

Rejse inden for EU er blevet meget lettere siden 1. juli, og det samme gælder for folk, der gerne vil besøge Budapest. Hvis du har et vaccinationspas, er du fri til at rejse ind i landet uden behov for at gå i isolation. Du kan rejse direkte fra lufthavnen til dit hotel og senere gå på gaderne i Budapest, drikke en kop kaffe, nippe til et glas Tokaj-vin og derefter spise en dejlig Goulash i en restaurant i Budapest.

budapest ungarn

Siden 4. juli har ungarere ikke længere brug for en maske inde i butikkerne. Der er ingen garanti for, hvor længe disse regler forbliver sådan, men forhåbentlig er det værste overstået, og turismen vender tilbage til normal inden for ikke så længe.

Hvad hvis jeg kommer med børn?

Voksne med vaccinationspas kan medbringe deres børn. Børn under 18 år, der rejser med vaccinerede voksne, har ikke brug for yderligere test eller vaccination for at komme ind i landet.

Hvad hvis jeg ikke har et certifikat?

Hvis du har gennemgået COVID inden for de sidste 6 måneder og har officielle papirer til at bekræfte det, har du stadig lov til at komme ind i landet uden behov for at være i karantæne.

Hvis du ikke passer ind i nogen af ​​grupperne ovenfor, er det bedste sandsynligvis at blive hjemme og få en vaccination!

Vil du vide endnu mere?

Du kan finde de officielle oplysninger om indrejse til Ungarn på http://www.police.hu/en/content/information-on-general-rules-of-border-crossing

Oplysningerne kan være lidt svære at forstå, men hvis du læser dem igennem et par gange, skal du finde alle de svar, du har brug for!

Ungarn åbner for ungarere – Hvad med resten af ​​verden?

Ungarn ligger langt foran de fleste andre EU-nationer med hensyn til vaccination af befolkningen. Dette skyldes, at de hidtil har brugt fem forskellige vacciner, ikke kun AstraZeneca, Pfizer og Moderna, men også den kinesiske vaccine Sinopharm og den russiske vaccine Sputnik. Premierminister Viktor Orban har sagt, at når nationen når op på 4.000.000 vaccinerede, vil biografer, restauranter, teater og lignende aktiviteter igen blive stillet til rådighed for de almindelige ungarere. Ungarn forventes at nå fire millioner vaccinerede i løbet af de næste 3-4 dage (inden 2. maj).

Med andre ord, Ungarn er ved at åbne sig for ungarere. Men hvornår åbner Ungarn, så turister kan besøge og nyde en ægte gulaschsuppe, et flodkrydstogt på Donau eller måske en vinsmagning med lækre vine fra Tokaj?

Ungarn covid

Det er vanskeligt at forudsige dette, men det ser ud til, at det vil være relativt let for turister, der har vaccincertifikater, at kunne besøge nationen. Vaccinecertifikater er også vigtige for ungarere, der ønsker at gå på fodboldkampe, restauranter, teater og lignende, da det er meget muligt, at de kræver, at du er vaccineret for at kunne gå til sådanne begivenheder. Under det europæiske fodboldmesterskab i sommer er det for eksempel et krav, at alle tilskuere på Puskas Ferenc Stadium skal vaccineres. Og ja, der vil være mindst tre kampe i Ungarn i løbet af sommerens europæiske fodboldmesterskab, hvilket igen vil føre til en tilstrømning af turister fra andre nationer, der hepper på Portugal, Frankrig og Tyskland, der spiller gruppekampe i Budapest ( mod Ungarn).

Bliv vaccineret, hvis du vil undgå problemer!

For dem, der rejser med fly, er indrejse til andre nationer ikke så let i øjeblikket. Negative tests kræves ofte på forhånd såvel som et par dage efter ankomsten til et land, før de får lov til at strejfe frit rundt i landet. Vi ved endnu ikke 100% med sikkerhed, hvordan sommeren vil se ud i Budapest og Ungarn, men hvis du vil undgå problemer og unødvendige tests ved grænsen, er det vigtigt at blive vaccineret samt have et vaccineattest med dig på turen.

Vi, der arbejder med turister, håber inderligt, at tingene snart vender tilbage til det normale. Men det vigtigste er, at vi tager os af os selv og hinanden.

Nu er det muligt at besøge Ungarn igen!

Fra midnat den 18. juni, det vil sige fra 19. juni, er det igen muligt for dansker at besøge Ungarn. Der er ikke behov for karantæne efter ankomst, så turen kan gå direkte til den nærmeste restaurant, hvor du kan nyde en god goulash-suppe, eller måske drikke et glas sød hvidvin fra Tokaj.

Budapest
Kilde: Pixabay

Dette sker samtidig med, at Ungarn åbner grænserne for alle EU-borgere såvel som fra Island, Schweiz, Serbien og fra Liechtenstein.

Vi ved selvfølgelig ikke, hvor længe denne frihed vil vare, men hvis der ikke er nogen anden bølge i efteråret, håber vi, at dette er den nye normale, og at man frit kan rejse til og fra Budapest og Ungarn uden problemer!

Det betyder også, at du kan nyde en bådtur på Donau, booke en lækker middelalderlige middag på Sir Lancelot, eller måske smage nogle lækker vin og spise god mad på en af ​​vores populære vin middage! Vi kan naturligvis også hjælpe med afhentning af lufthavne for dem, der ønsker hjælp til dette.

Velkommen tilbage til Budapest!