Blog

Billie Eilish, David Guetta, Florence + the Machine kommer til Sziget i 2023!

Sziget festival er den største festival i Ungarn hvert år. I 2022 var Justin Bieber festivalens største navn, og i 2023 bliver det største navn Billie Eilish. Sziget-teamet udgav den første gruppe af navne på kunstnere og bands, der kom til Sziget i 2023 den første dag i december 2022, og der er allerede mange fantastiske navne på listen.

Vi skrev om Sziget i 2023 for et par uger siden. Festivalen skulle så starte den 9. august og slutte den 14. august. Men da de fandt ud af, at Billie Eilish kunne komme for at lave en koncert, flyttede de hele festivalen en dag for at få tingene til at fungere. Som følge heraf vil festivalen blive arrangeret mellem 10. august og 15. august i 2023.

Hvem kommer til Sziget i 2023?

Listen over kunstnere udgivet den 1. december er kun en indledende liste, og flere navne vil blive tilføjet senere. Men vi kan allerede se masser af fantastiske kunstnere på listen. Som et resultat kan du trygt booke dine flybilletter og allerede nu købe din Sziget-billet for 2023.

Nedenfor kan du se listen over navne frigivet den 1. december.

Billie Eilish, David Guetta, Florence + the Machine, Imagine Dragons, Sam Fender, Niall Horan, YUNGBLUD, Foals, Diplo, Jamie xx, M83, Moderat, Sven Väth, Mimi Webb, Nothing But Thieves, Two Feet, Viagra Boys, Amyl And The Sniffers, 070 Shake, TV Girl, Dixon, Uncle Waffles, Frank Carter & The Rattlesnakes, Baby Queen, The Comet Is Coming, Easy Life, Youngr, Los Bitchos, Destroy Boys, Kelly Lee Owens (DJ-sæt), Mall Grab , Partiboi69, Parra For Cuva, Jungle By Night, yuné pinku (DJ-sæt) og Hannah Grae

Tag et kig på vores Budapest-kalender.

Kunne du tænke dig at finde ud af, hvad der sker i Budapest, når du kommer for at besøge byen? Eller leder du efter et særligt program, og måske vil du gøre denne begivenhed til fokus på din rejse til Budapest?

Hvis du kan lide at løbe, så arrangeres der flere maratonløb i Budapest hvert eneste år. Vil du hellere drikke vin? Så kan du komme til Budapest til den årlige vinfestival i Slotsområdet (i september) eller måske til Rozalia-festivalen i juni?

Der er mange muligheder. Vi har netop opdateret vores Budapest-kalender med information om en hel del kommende begivenheder i 2023. Gå med andre ord over til kalenderen for at finde ud af, hvad der sker i Budapest!

Vi håber, du kommer til Budapest i 2023. Og hvis det stadig er 2022, når du læser denne artikel, så glem ikke, at de fantastiske julemarkeder i Budapest allerede er åbnet!

Velkommen til Budapest igen!

Vi har fået nogle spørgsmål på det seneste fra folk, der gik glip af opdateringer på vores side, og som derfor også spekulerede på, om vi stadig hjælper turister, der kommer til Budapest. Svaret på det spørgsmål er meget enkelt. Vi er stadig aktive og vi hjælper gerne med transport til og fra lufthavnen i Budapest, men bordreservation på restauranter, med booking af flodcruise på Donau, og også med guidede ture på norsk i Budapest.

Med andre ord skal du bare se dig omkring og finder du noget af interesse, så tag bare kontakt. Det skal tilføjes, at der er ændret en del på grund af COVID, hvilket betyder, at flere af programmerne på den beskrevne hjemmeside faktisk ikke længere er tilgængelige, da stedet hvor vi arrangerede bryggeribesøget er lukket og en af ​​de restauranter hvor vi havde vin middag med fem retter og seks glas vin er også lukket. Derfor arbejder vi på at få nye tilbud ind

Velkommen til Budapest igen!

Der er også flere af flodkrydstogterne på Donau, der har færre afgange, og som folkloreprogrammet endnu ikke er startet (men det bliver højst sandsynligt i løbet af sommeren). Men der kan med andre ord være ting, du læser om på vores hjemmeside, som stadig ikke er hundrede procent opdaterede og tilgængelige, men i så fald giver vi dig besked i de mails, vi sender, efter vi har modtaget diverse forespørgsler.

Uanset hvad, bare prøv det, så giver vi dig besked, hvis der er noget, der ikke kan gøres!

Så er der kun tilbage at byde jer alle velkommen til Budapest igen!

Ps: Der er ingen maskepligt i Budapest (undtagen på hospitaler), og der er heller ikke krav om vaccinepas nogen steder. Med andre ord kan du glemme alt om COVID og bare nyde livet, mens du er i Budapest

Har du modtaget en Covid-vaccine? Kom til Ungarn og nyd livet!

Bor du i et EU-land? Har du modtaget dine vacciner, og nu har du et gyldigt vaccinationspas? Hvis dit svar på disse spørgsmål er ja, er du i øjeblikket meget velkommen til at besøge Budapest.

Rejse inden for EU er blevet meget lettere siden 1. juli, og det samme gælder for folk, der gerne vil besøge Budapest. Hvis du har et vaccinationspas, er du fri til at rejse ind i landet uden behov for at gå i isolation. Du kan rejse direkte fra lufthavnen til dit hotel og senere gå på gaderne i Budapest, drikke en kop kaffe, nippe til et glas Tokaj-vin og derefter spise en dejlig Goulash i en restaurant i Budapest.

budapest ungarn

Siden 4. juli har ungarere ikke længere brug for en maske inde i butikkerne. Der er ingen garanti for, hvor længe disse regler forbliver sådan, men forhåbentlig er det værste overstået, og turismen vender tilbage til normal inden for ikke så længe.

Hvad hvis jeg kommer med børn?

Voksne med vaccinationspas kan medbringe deres børn. Børn under 18 år, der rejser med vaccinerede voksne, har ikke brug for yderligere test eller vaccination for at komme ind i landet.

Hvad hvis jeg ikke har et certifikat?

Hvis du har gennemgået COVID inden for de sidste 6 måneder og har officielle papirer til at bekræfte det, har du stadig lov til at komme ind i landet uden behov for at være i karantæne.

Hvis du ikke passer ind i nogen af ​​grupperne ovenfor, er det bedste sandsynligvis at blive hjemme og få en vaccination!

Vil du vide endnu mere?

Du kan finde de officielle oplysninger om indrejse til Ungarn på http://www.police.hu/en/content/information-on-general-rules-of-border-crossing

Oplysningerne kan være lidt svære at forstå, men hvis du læser dem igennem et par gange, skal du finde alle de svar, du har brug for!

Ungarn åbner for ungarere – Hvad med resten af ​​verden?

Ungarn ligger langt foran de fleste andre EU-nationer med hensyn til vaccination af befolkningen. Dette skyldes, at de hidtil har brugt fem forskellige vacciner, ikke kun AstraZeneca, Pfizer og Moderna, men også den kinesiske vaccine Sinopharm og den russiske vaccine Sputnik. Premierminister Viktor Orban har sagt, at når nationen når op på 4.000.000 vaccinerede, vil biografer, restauranter, teater og lignende aktiviteter igen blive stillet til rådighed for de almindelige ungarere. Ungarn forventes at nå fire millioner vaccinerede i løbet af de næste 3-4 dage (inden 2. maj).

Med andre ord, Ungarn er ved at åbne sig for ungarere. Men hvornår åbner Ungarn, så turister kan besøge og nyde en ægte gulaschsuppe, et flodkrydstogt på Donau eller måske en vinsmagning med lækre vine fra Tokaj?

Ungarn covid

Det er vanskeligt at forudsige dette, men det ser ud til, at det vil være relativt let for turister, der har vaccincertifikater, at kunne besøge nationen. Vaccinecertifikater er også vigtige for ungarere, der ønsker at gå på fodboldkampe, restauranter, teater og lignende, da det er meget muligt, at de kræver, at du er vaccineret for at kunne gå til sådanne begivenheder. Under det europæiske fodboldmesterskab i sommer er det for eksempel et krav, at alle tilskuere på Puskas Ferenc Stadium skal vaccineres. Og ja, der vil være mindst tre kampe i Ungarn i løbet af sommerens europæiske fodboldmesterskab, hvilket igen vil føre til en tilstrømning af turister fra andre nationer, der hepper på Portugal, Frankrig og Tyskland, der spiller gruppekampe i Budapest ( mod Ungarn).

Bliv vaccineret, hvis du vil undgå problemer!

For dem, der rejser med fly, er indrejse til andre nationer ikke så let i øjeblikket. Negative tests kræves ofte på forhånd såvel som et par dage efter ankomsten til et land, før de får lov til at strejfe frit rundt i landet. Vi ved endnu ikke 100% med sikkerhed, hvordan sommeren vil se ud i Budapest og Ungarn, men hvis du vil undgå problemer og unødvendige tests ved grænsen, er det vigtigt at blive vaccineret samt have et vaccineattest med dig på turen.

Vi, der arbejder med turister, håber inderligt, at tingene snart vender tilbage til det normale. Men det vigtigste er, at vi tager os af os selv og hinanden.

Nu er det muligt at besøge Ungarn igen!

Fra midnat den 18. juni, det vil sige fra 19. juni, er det igen muligt for dansker at besøge Ungarn. Der er ikke behov for karantæne efter ankomst, så turen kan gå direkte til den nærmeste restaurant, hvor du kan nyde en god goulash-suppe, eller måske drikke et glas sød hvidvin fra Tokaj.

Budapest
Kilde: Pixabay

Dette sker samtidig med, at Ungarn åbner grænserne for alle EU-borgere såvel som fra Island, Schweiz, Serbien og fra Liechtenstein.

Vi ved selvfølgelig ikke, hvor længe denne frihed vil vare, men hvis der ikke er nogen anden bølge i efteråret, håber vi, at dette er den nye normale, og at man frit kan rejse til og fra Budapest og Ungarn uden problemer!

Det betyder også, at du kan nyde en bådtur på Donau, booke en lækker middelalderlige middag på Sir Lancelot, eller måske smage nogle lækker vin og spise god mad på en af ​​vores populære vin middage! Vi kan naturligvis også hjælpe med afhentning af lufthavne for dem, der ønsker hjælp til dette.

Velkommen tilbage til Budapest!

Er det muligt at besøge Budapest nu?

Mange mennesker leder efter information om, hvorvidt det er muligt at besøge Budapest og Ungarn lige nu. Er det muligt for danskere at besøge Budapest? Vil du have lov til at komme ind i Ungarns grænser? Skal du gå i karantæne ved ankomsten?

Er det muligt at besøge Budapest nu?

Ting ændrer sig ofte, men i øjeblikket har nordmenn ikke adgang til Ungarn (medmindre de er på en officiel forretningsrejse).

Ungarere, der bor i Danmark, har tilladelse til at komme ind i Ungarn, men de skal ind i en 14-dages karantæne ved ankomsten til landet.

Hvis du vil besøge Ungarn som turist, bliver du nødt til at vente.

For mere information om, hvem der kan komme ind i Ungarn og ikke, kan du besøge www.budapestguide.org.

Budapest er åben for turister igen

Budapest åbner igen for turister. Som et resultat kan du igen nyde en bådtur på Donau, og du kan igen besøge alle dine yndlingsrestauranter i Budapest.

Dette er en god nyhed for alle, der gerne vil komme og besøge Budapest i den kommende uge og måneder. Vi har for nylig modtaget nyheder fra mange restauranter, og de fortæller os alle, at de åbner igen. De følger alle regler og forskrifter, hvilket betyder, at tjener var masker og handsker (ofte), og de har også foretaget ændringer for at gæsterne kan holde den nødvendige afstand.

Hvis du vil nyde en bådtur på Donau med mad, kan det også løses. Leder du efter en lufthavnstransfer, gør vi allerede det. Så hvis du har brug for en taxachauffør, der henter dig i Budapest lufthavn og kører dig til hotellet, skal du bare fortælle os det.

Ikke alle er velkomne til Budapest

Inden du kommer til Budapest, skal du sørge for at kontrollere reglerne, når det gælder ankomst til Budapest fra dit land. Hvis du bor i Slovakiet, Østrig, Slovenien eller i Tjekkiet, kan du nemt besøge Budapest, og du behøver ikke engang at gå i en 14-dages karantæne ved ankomsten.

Men hvis du bor i Sverige og vil komme til Budapest, eller måske et andet sted, er en karantæne, hvad du kan forvente, og det vil ødelægge din ferie. Med andre ord skal du sørge for at kontrollere, om du har lov til at besøge Budapest, inden du kommer.

Hvis du har kommentarer eller spørgsmål eller har brug for hjælp til at finde ud af, hvilke regler der er gyldige for dig, skriv en kommentar!

Coronavirus i Ungarn – Er det sikkert/muligt at besøge Budapest? (Opdateret 18 juni)

Er det sikkert at besøge Ungarn? Er det muligt at besøge Ungarn?Bør du være bekymret, før du rejser til Budapest? De seneste opdateringer om coronavirussen i Ungarn!

Mange mennesker er bekymrede på grund af coronavirus. Men er det sikkert at besøge Ungarn midt i dette? Hvad synes det ungarske folk om coronavirussen? Her kan du læse de seneste nyheder og oplysninger om virussen og dens status i Ungarn.

Artiklen opdateres ofte, så kom bare tilbage til de seneste opdateringer.

Coronavirussen i Budapest

Den seneste nyhed om Coronavirus i Budapest

Velkommen tilbage – 18. juni

Fra 19. juni kan alle EU-borgere såvel som folk fra Norge, Schweiz, Liectenstein, Serbien og Island komme til Ungarn. Det betyder, at det igen er muligt at besøge Budapest og Ungarn, og at der ikke er behov for karantæne efter ankomst.

Flere oplysninger i denne artikel.

Budapest åbner – 3. juni.

Mange af de virksomheder, der laver bådture på Donau, er åbne igen. De fleste restauranter i Budapest er åbne igen. Med andre ord kan du have det godt og besøge Budapest og nyde den berømte gulash-suppe og mere, hvis du kommer til Budapest lige nu.

Men vær opmærksom på reglerne, fordi du stadig bliver bedt om at indtaste en 14-dages karantæne, hvis du ankommer fra mange lande.

Hvornår kommer turisterne til Budapest igen? – 29. maj.

Restauranter har nu lov til at åbne, ikke kun med kunder udenfor, men også inde i bygningen. Tjenerne er forpligtet til at bære en maske. Ungarn har også indgået en aftale med Slovakiet, Østrig og Den Tjekkiske Republik, hvilket gør rejser mellem nationerne lettere uden kravet om at tilbringe tid i karantæne, når du besøger de andre lande. Naturligvis er reglerne ikke 100% lette at forstå, hvilket betyder, at du stadig skal være forsigtig og bede om yderligere hjælp, inden du planlægger din rejse.

Igen åbner Budapest, og det samme gælder Ungarn. Men der er stadig nogle flere ting, der skal gøres, før Ungarn helt åbner op for turister.

Budapest åbner igen – 18. maj.

Det er et stykke tid siden vores sidste opdatering. Der er ikke sket meget. Budapest har været i lockdown, men fra i dag kan restauranter (udendørs områder), butikker, indkøbscentre og lignende områder åbnes igen. Der er stadig et behov for at holde en afstand på 1,5 m, og der kræves en maske. Uden for Budapest har tingene været sådan i en uge allerede, og forhåbentlig vender Budapest tilbage til “normal” før sommersæsonen, og turister kan igen ankomme til Budapest.

Det forventes, at der kommer en anden bølge af virussen i september, men flyselskaberne vil starte deres fly mellem Budapest og andre destinationer igen.

Tingene ændrer sig ikke meget – 24. april.

Der er snart 2500 mennesker inficeret med virussen i Ungarn. Regeringen tror på, at virussen når sin top omkring den 3. maj. Rygterne siger, at skolen muligvis åbner igen senere i maj, men der er ikke sagt noget om endnu.

Antallet vokser – 15. april.

Vi opdaterer ikke denne artikel så ofte mere, da der ikke sker meget. Antallet er vokset i det seneste. Vi så 200 nye sager på en dag i sidste uge, men generelt er antallet mellem 50 og 100 hver dag. Det samlede antal smittede i Ungarn er nu 1579.

Mange populære steder i Ungarn er lukket for turister. Som et resultat har du ikke lov til at besøge Szentendre, andre populære steder langs Donau og mange andre steder.

Kun 11 nye sager inden for det sidste døgn – 6. april.

Antallet af mennesker med coronavirus i Ungarn steg til 733 på søndag. Men mandag morgen er antallet “kun” vokset til 744. Det betyder, at der er diagnosticeret 11 nye tilfælde i løbet af 24 timer. Nogle mennesker tror, ​​at det lave antal skyldes få test, eller fungerer de ungarske begrænsninger faktisk? Glem ikke, gaderne og turistattraktionerne er næsten tomme. Flere billeder vil blive sendt senere i dag.

3 april-opdatering

Antallet af inficerede er nu 625. Det er en vækst på 40 mennesker siden i går (da antallet var 585). Hvis du vil se nogle billeder fra tomme turistattraktioner i Budapest på grund af coronavirus, kan du kontrollere denne artikel.

Restauranter er for det meste lukket i Budapest, og kun folk fra Ungarn eller personer med en arbejdstilladelse i Ungarn har tilladelse til at komme ind i landet.

April er her! – 1. april.

Foråret er kommet til Budapest, og farverne er smukke. Desværre er der ingen turister i Budapest, der kan glæde sig over det, de ser. Men da ungarere stadig får lov til at gå en sund tur, besøger nogle ungarere endda Gellert-bakken for at nyde den smukke udsigt og farverne.

Coronavirus i Ungarn – 30. marts.

Fra mandag den 30. marts er antallet af mennesker med coronavirus i Ungarn 447. Det er en stigning på 39 siden søndag. Hospitalerne forbereder sig på en massiv invasion af patienter. Med andre ord forventes antallet at vokse hurtigere i de kommende dage og uger.

Det nye nummer er 300 – 27. marts.

Det officielle antal mennesker i Ungarn med coronavirus er 300. Ifølge landets ledelse tror de, at virussen når sin top i juni. Med andre ord vil ting ikke vende tilbage til det normale i den nærmeste fremtid.

Ungarn befinder sig i landsdækkende karantæne fra den 28. marts.

Antallet vokser dagligt – 26. marts.

Der er nu 261 personer diagnosticeret med covid-19-virussen i Ungarn. Virussen findes i alle kommuner i Ungarn (19 i alt).

Ti døde på grund af virussen indtil videre – 25. marts.

Fra den 25. marts er i alt 10 mennesker døde på grund af coronavirus i Ungarn. Antallet af mennesker, der diagnosticeres med virussen, er 226. Turisme er død, hvilket betyder, at der ikke er nogen turistaktiviteter tilgængelige i Budapest, selvom mange butikker er åbne indtil kl. 15.

Opdateret statistik – 24. marts.

20 personer er diagnosticeret med coronavirus siden i går. Det samlede antal dødsfald er 8.

Antallet vokser – 23. marts.

Der er nu 167 personer diagnosticeret med coronavirus i Ungarn. Det er en stigning på 36 mennesker siden i går, den største stigning på en dag indtil videre. 16 mennesker er “helbredt” af virussen, mens 7 mennesker er døde på grund af virussen.

Coronavirus i Ungarn den 23. marts.

Fra i dag vil det være lettere at blive testet for coronavirus, da flere læger burde være i stand til rent faktisk at tage blodprøven og sende den til laboratoriet. Hvis dette sker, vil antallet sandsynligvis vokse hurtigere i c

19 marts.

09:00 – Antallet af inficerede i Ungarn er nu 73. Mange mennesker arbejder hjemmefra og vælger således isolering for at beskytte sig selv og familiemedlemmer. Er du også isoleret? Her kan du se 11 film og tv-serier, der er værd at se på Netflix eller læse mere om, hvad det er værd at se i denne artikel.

06:15 – Gårsdagens meddelelse handlede ikke om, hvad de fleste forventede, at vi ikke har lov til at gå på gaderne uden noget formål overhovedet. I stedet handlede det om økonomi, og at folk vil få meget bedre betingelser på deres lån indtil udgangen af ​​året.

Butikker i Budapest er tomme for mel, sukker, toiletpapir og lignende produkter. Du er måske heldig og finder noget nu og da, men generelt er det svært at finde!

Shopping i Budapest

Hvad sker der i dag? – 18. marts.

15:30 – Meddelelsen kom men uden lyd. Så kun de, der er i stand til at læse læber, ved, hvad meddelelsen handlede om. Vi bliver nødt til at vente mere, før vi ved, hvad Viktor Orban sagde.

14:00 – Antallet af mennesker, der er diagnosticeret med Covid-19-virussen, er nu 58. Der er ikke sket meget siden i går, men klokken 15.00 afgiver den ungarske premierminister en vigtig meddelelse. Det forventes, at han vil fortælle folk, at de ikke længere har lov til at gå rundt udenfor, undtagen når de har brug for medicin, dagligvarer, eller når de går på arbejde. Vi opdaterer artiklen, når meddelelsen er blevet afgivet.

Ikke flere turister – 17. marts.

08:30 – Antallet af mennesker inficeret med Covid-19-virussen i Ungarn er nu 50.

06:45 – De ungarske grænser er nu lukket for turister. Kun folk fra Ungarn har adgang til landet.

De fleste restauranter i Budapest er lukket fra i dag. Sir Lancelot, Karpatia, Aszu og andre restauranter, der har forsøgt at holde åbne, vil ikke længere kunne gøre det efter forordningen, der siger, at alle restauranter skal lukke kl. 15.00. Den kendsgerning, at ikke flere turister får adgang til landet, hjalp heller ikke meget.

16 marts.

14:00 – Antallet af inficerede i Ungarn er nu 39. Den ungarske premierminister meddelte, at de ungarske grænser vil være lukket for alle uden et ungarsk pas fra i dag. Alle restauranter, barer og andre butikker skal lukkes kl. 15.00 med undtagelse af apoteker og købmandsforretninger. Alle biografer og teatre er også tvunget til at lukke.

Mennesker med en slags medicinsk erfaring og uddannelse opfordres også til at melde sig frivilligt og hjælpe i behandlingen af ​​mennesker med virussen.

6:10 – Den første person døde på grund af coronavirus i Ungarn i går. Ifølge de officielle statistikker er der nu 32 personer, der diagnosticeres med virussen i Ungarn.

I dag er den første dag, hvor alle skoler bliver lukket. Eleverne studerer derhjemme. Den ungarske tv-kanal M5 bruges til at vise materiale, der er nyttigt for de studerende, der studerer hjemmefra.

Igen vil mange restauranter i Budapest forblive lukket fra i dag, Gellert Spa, Rudas Spa, Szechenyi spa og andre termiske bade vil også være lukket fra i dag.

Den ungarske nationaldag – 15. marts.

15 marts er en af ​​tre ungarske nationale dage. Men der vil ikke være nogen fester, og der vil ikke være nogen festligheder i dag. I går blev 11 nye mennesker diagnosticeret med virussen (det største antal på en dag indtil videre).

Virussen har allerede haft en negativ indflydelse på restauranter i Budapest. I går modtog vi rapporter om, at nogle restauranter lukker i flere måneder, da de ikke har råd til at have folk, der arbejder, når ingen gæster besøger. Mange restauranter er stadig åbne og tilgængelige, men du vil møde flere og flere restauranter med lukkede døre, hvis du prøver at besøge restauranter rundt omkring i Budapest i de kommende uger.

Vigtig information til turister!
De termiske bade i Ungarn lukker fra 15. marts, og zoologisk have i Budapest lukkes også for besøgende. Nogle af bådturene på Donau er stadig tilgængelige.

Den største stigning hidtil – 14. marts.

21:00 – Fem nye mennesker diagnosticeres med coronavirus. Det samlede antal er nu 30.

10:00 – Der er nu i alt 25 personer, der har testet positivt for Covid-19-virussen i Ungarn. De seks mennesker er alle ungarere, og der er ikke givet andre oplysninger om dem.

Der er stadig turistprogrammer, og restauranter er stadig åbne i Budapest.

Hvad sker der i Ungarn? – 13. marts.

21:30 – Alle skoler og børnehaver i Ungarn vil være lukket fra 16. marts. Dette er for at beskytte børnene og endnu mere for at beskytte forældrene og bedsteforældrene. Børnene studerer hjemmefra i stedet for at gå på klasser i skolen. Du kan læse mere om denne meddelelse i den følgende artikel.

10:30 – Antallet af inficerede er steget til 19. Tre nye ungarske mænd diagnosticeres med virussen. De behandles alle på Laszlo hospitalet.

6:30 – I henhold til den sidste officielle opdatering (givet i går aften kl. 22.30) forbliver antallet af inficerede i Ungarn stadig 16. Dog er der nogle, der bekymrer sig, da den dame, der i går fik diagnosen virus, fik virussen uden at møde nogen ellers hvem der skal have virussen.

Hvis du kommer til Budapest, kan du stadig tage på forskellige bådture på Donau. De begrænser antallet af passagerer på bådene og sørger for, at de følger alle regeringens retningslinjer. Du kan læse mere om bådture på Donau i Budapest lige her.

Ungarn trapper op mod coronavirus – 12. marts.

Baseret på beslutningen om at lukke universiteter og flere andre begrænsninger blev dagligvarebutikkerne nedlagt i går. Igen kunne vi se tomme hylder og tomme frysere, da folk hurtigt købte alle de dagligvarer, de har brug for i længere tid.

Grænsekontrollen er igen aktiv ved grænserne mellem Ungarn og Slovenien og mellem Ungarn og Østrig. Dette er for at stoppe folk, der ankommer fra Italien, der muligvis bærer virussen. Det er kun tilladt for ungarere i Italien at vende hjem, men hvis de gør det, bliver de straks tvunget til en 2-ugers karantæne (enten derhjemme eller på hospitalet afhængig af deres tilstand).

Da indendørs samlinger på mere end 100 mennesker ikke er tilladt, lukkes de fleste teatre, biografer og lignende aktiviteter. De fleste bådture på Donau kører med mindre både, hvilket betyder, at de stadig kører. Restauranter kører også som sædvanligt.

11 marts

Alle, der kommer til Ungarn fra Italien, bliver tvunget til en 2-ugers karantæne, enten derhjemme eller på et hospital (afhængigt af om de er syge eller ikke ved ankomsten til landet). Alle sammenkomster på 100 mennesker eller flere indendørs er forbudt, og udendørs arrangementer med mere end 500 personer til stede er også forbudt.

Antallet af inficerede er i alt 13. I betragtning af at de største dele af de inficerede er universitetsstuderende med international baggrund, skal alle universiteter fortsætte med undervisning online i stedet for at mødes i de faktiske bygninger. Skoler og børnehaver forbliver åbne, da der endnu ikke er tegn på, at virussen spreder sig i sådanne miljøer.

Coronavirus i Ungarn

Antallet af coronavirus-tests foretaget i Ungarn sprang i går, da reglerne for, hvem der kan testes, er blevet ændret. De ansatte på et hospital er i øjeblikket i karantæne, mens de ventede på deres testresultater, da de alle mødtes uden den 70 år gamle Coronavirus-inficerede ungarsk, før han fik diagnosen virussen. En opdatering kommer sandsynligvis omkring 10.00 i dag med opdaterede numre og mere information.

Coronavirus i Budapest – 10. marts.

Baseret på information frigivet kl. 10 i dag er der i alt 12 mennesker inficeret med virussen i Ungarn. De tre nye er alle fra Iran, hvilket gør antallet af inficerede Coronavirus-personer i Ungarn til 8 personer fra Iran, 1 fra Storbritannien og 3 fra Ungarn.

Antallet af smittede blev hævet til 9 i går. Der er stadig ingen tegn på, at virussen spreder sig hurtigt blandt mennesker, så alle skoler kører, børnehaver er åbne, universiteterne holder foredrag, og restauranter, både i Donau og turistattraktioner er tilgængelige som altid. Men der er færre turister der kommer, hvilket betyder at de, der arbejder med turisme, lider på grund af manglen på turister der kommer. Men det er noget, ikke kun virksomheder i Budapest og Ungarn lægger mærke til, men alle, der arbejder med turisme over hele verden.

Coronavirus i Budapest – 9. marts.

Det er stadig meget stille i Ungarn. I henhold til den sidste officielle opdatering, der blev foretaget den 8. marts kl. 11.45, er der 7 mennesker inficeret med virussen i Ungarn, og antallet af foretagne blodprøver er under 400. Men det kan mærkes på turismen, at folk rejser mindre, og dermed , har du ikke problemer med at finde et gratis bord i din foretrukne restaurant. Men alle aktiviteter er tilgængelige, alle butikker er åbne, og alle ungarere lever livet, som de er vant til.

Alle flyforbindelser mellem Norditalien og Ungarn er stoppet.

Coronavirus i Ungarn – 6. marts.

Der er nu rapporteret om fire personer i Ungarn med Coronavirus. Den ene er kæresten til en af studentene fra Iran, mens den anden er en mand i Debrecen, der pendler mellem Debrecen og Milano på grund af sit job.

En turistgruppe på 15 mennesker fra Japan, der hostede, blev også taget til kontrol i går. Vi ved ikke noget andet om deres symptomer eller om resultaterne af testene endnu.

Selvom alle turistattraktioner er åbne, og alle aktiviteter er tilgængelige, som de normalt ville være, rapporterer mange restauranter og hoteller om aflyste ture og aflyste bordreservationer.

Coronavirusen i Danmark
Coronavirusen i Danmark

5 marts

Det er meget svært at finde håndrensere i butikker i Budapest. De to iranske studerende, der er inficeret af virussen, fik virussen under en rejse til Iran. Den ene studerer i byen Györ, mens den anden studerer farmakologi i Budapest. På grund af virussen skulle Budapest-studerende have været hjemme fra universitetet de første to uger efter sin ankomst til Budapest (det var universitetsbestemmelser på grund af virussen), men han holdt ikke reglerne. Som et resultat deltog han i forelæsninger i en hel uge på universitetet, før han stoppede.

Universitetet skulle have en stor begivenhed i weekenden, men de har besluttet at annullere det. Klassen for den iranske studerende i Budapest er karantæne (16 elever i alt) og deltager ikke i nogen klasser i de næste 2 uger.

Ekstra Coronavirus-rapport den 4. marts

I dag kl. 18.30 rapporterede den ungarske premierminister Viktor Orban om de to første mennesker i landet, der er blevet inficeret af Coronavirus. De er studerende fra Iran, og de er i øjeblikket på Szent Laszlo hospitalet. Der er ikke givet nogen oplysninger om, hvordan de blev inficeret med virussen endnu, så vi ved ikke, om de var inficeret i Budapest, eller om de var inficeret i Iran (eller et andet sted). Den ene af dem har en kæreste, der også er blevet taget i isolation, og den anden har en kone, der er blevet taget i isolation. Der blev foretaget adskillige tests for at bekræfte, at de faktisk var inficeret af virussen.

Vi får daglige rapporter kl. 12.00 fra det udvalg, der er ansvarligt for håndtering af Coronavirus i Ungarn.

To rejsende, der blev fanget med virussen i Tjekkiet, rapporteres at have besøgt flere turistattraktioner i Budapest, før de rejste til Brno og derefter til Prag. De besøgte Szechenyi Thermalbad, nogle ruiner pubber og mere. Det termiske bad i Szechenyi har hævet niveauet for klor i vandet på grund af virussen.’

 Coronavirus i Ungarn
Antallet af mennesker inficeret af Coronavirus i Ungarn. Det viser også, hvor mange mennesker der er i karantæne, og hvor mange blodprøver der er foretaget. (den 4. marts, kl. 19.10)

Coronavirus-rapport den 3. marts

British Airways, RyanAir, WizzAir og andre flyselskaber har aflyst flyvninger mellem mange rejsedestinationer over hele verden. Ungarn har dog stadig ingen tilfælde af coronavirus, hvilket betyder, at de fleste flyvninger til og fra Ungarn fungerer som normalt. Der er ikke så mange artikler om coronavirus længere i de ungarske aviser, og det ser ud til, at folk har glemt lidt af det.

Med andre ord, livet er normalt, og turister kommer til byen og hygger sig! Selvfølgelig kan tingene hurtigt ændres (som de gjorde i Norditalien), men i øjeblikket er der ingen tilfælde af virus i Ungarn.

Coronavirus-rapport den 2. marts

Ungarn er stadig et af de få lande i Europa uden nogen, der er inficeret af coronavirus. Der kan være mennesker, der er inficeret, men der er stadig ingen bekræftede tilfælde af coronavirus i landet endnu.

Som et resultat kommer turister stadig til Ungarn i et stort antal. Alle turistattraktioner er åbne, flodkrydstogterne kører som normalt, guidede ture er tilgængelige, og du kan nemt nyde vinsmagningsprogrammer og ølprogrammer, hvis du beslutter at besøge Budapest og Ungarn i øjeblikket.

Coronavirus-rapport den 29. februar

Tingene er stadig de samme i Ungarn. Influenzasæsonen er her, men der er stadig ingen, der officielt er inficeret af Coronavirus. Turister kommer stadig dagligt, og alle turistaktiviteter er tilgængelige, som de normalt er.

Coronavirus-rapport den 27. februar

Der er ikke sket meget siden i går. Men butikkerne er hovedsageligt udsat for mel, ris, spaghetti og lignende produkter. WizzAir har også meddelt, at de vil annullere alle flyvninger mellem Italien og andre lande i perioden mellem 10. marts og 4. april.

Coronavirus-rapport den 26 februar

Alle taler om virussen, og alle forbereder sig på virussen. Du kan læse om virussen i alle online aviser, og selvom der stadig ikke er rapporteret om hændelser med coronavirus i Ungarn, mener de fleste, at det bare er et spørgsmål om tid.

En skoleklasse, der besøgte Italien, befinder sig i karantæne på Szent Laszlo-hospitalet, men ingen rapporteres stadig, at de faktisk er inficeret med virussen.

Imidlertid forbereder mange mennesker sig på et udbrud, og som et resultat kan du i flere butikker se, at ris, mel, spaghetti og lignende produkter mangler. Der er endnu ingen tegn på panik, men folk forbereder sig på det, der kan blive hårdere dage og uger.

På grund af en lang periode med inkubering af virussen kan der være mennesker, der bærer virussen i Ungarn, men de er ikke blevet behandlet endnu eller har fået nogen symptomer endnu.

Det ungarske flyselskab WizzAir rapporterede, at de transporterede en passager med virussen på en flyvning mellem Craiova i Rumænien og Bologna i Italien. Flyvningen er taget ud af brug, siden dette skete.

En nem måde at bestille mad / pizza online i Budapest

Er du turist strandet i en lejlighed eller på et hotelværelse, som du ikke ønsker at forlade? Måske blev nogen syge, og nu skal du springe dit planlagte restaurantbesøg over. I stedet for ønsker du bare at bestille hurtig og nem mad til dit hotel? Hvordan og hvor kan det gøres?

Jeg ved, at du ikke kommer til Budapest for at bo på dit hotelværelse og spise mad leveret ved din dør. Men der er tidspunkter, hvor det er nødvendigt, og spørgsmålet er, hvornår det sker, hvordan og hvor man bestiller din mad online?

Svaret er faktisk ganske let. En af de mest succesrige ungarske virksomheder er Netpincer, hvilket betyder internet tjener. Her kan du finde alle mulige restauranter inkluderet, og når du først giver dem din placering, finder du et stort overblik, der viser alle de restauranter, der i øjeblikket er åbne i nærheden af ​​dig, og som kan levere mad til din adresse.

  • Besøg Netpincer for at tjekke det ud.

Når du kommer til webstedet, skal du registrere din adresse og et telefonnummer. Du kan derefter starte, og snart kan du få din mad leveret ved din dør eller til receptionen på dit hotel.

Bestil en pizza til dit hus i Budapest
Hjemmesiden, hvorfra du kan få pizza og anden mad leveret til dit hus i Budapest.

Kan jeg foretage hele ordren på engelsk?

Som du kan se ovenfor, er webstedet tilgængeligt på engelsk, og alle de generelle oplysninger er tilgængelige på engelsk. Men når man ser på ingredienserne i pizzaen, er det hele på ungarsk. Er det ikke meget risikabelt? Bestil en pizza eller anden mad uden faktisk at forstå, hvad det handler om?

Det behøver du ikke. De har inkluderet en Google Translate-funktion på deres websted (normalt til højre for webstedet). Der kan du vælge mellem et par sprog (inklusive engelsk), og det er faktisk i stand til at oversætte menuerne på en ganske anstændig måde.

Som et resultat behøver du ikke spille yatzy, når du bestiller måltidet, da du faktisk kan få en anstændig forståelse af dit måltid med hjælp til oversættelsen, før du bestiller.

Hvor meget skal jeg betale for levering til hjemmet?

Der er ret store forskelle i hjemmeleveringsgebyr, som du bestiller på denne platform. Der er mange restauranter, der leverer hjem til et sted mellem 0 og 300 HUF (fra 0 til 1 Euro), mens nogle er dyrere. Men du kan se dette let på webstedet under ordreprocessen, så du behøver ikke at bekymre dig om dette.

Hvor bestiller jeg pizza online i Budapest?

Hvor hurtigt leveres maden?

Dette er også meget forskelligt mellem alle restauranter. Den gennemsnitlige leveringstid er et sted mellem 45-60 minutter, men nogle restauranter leverer hurtigere, og i løbet af spidsbelastningstiden kan ting også være meget langsommere. Men alle restauranter har et estimat tilgængeligt, når du bestiller, hvilket betyder, at du skal få et ret rimeligt skøn over madens ankomst, allerede før du bestiller.

Hvordan kan jeg betale for min pizza-ordre?

Når du lægger al den mad, du ønsker, i din kurv, er det tid til at placere ordren. Men inden du faktisk bestiller, skal du beslutte, om du vil betale online (med kort) eller om du vil betale kontant til levering fyren. Det er helt op til dig!


Vi håber, at disse oplysninger hjælper dig med at finde den mad, du har brug for. Når du er klar til at gå ud og spise på en restaurant i Budapest, skal du sørge for at kigge rundt her i vores Budapest-guide for inspiration og information. Vi har en rigtig dejlig liste med ni middage i Budapest, som du vil huske i lang tid. Du kan også læse mere om alle mulige restauranter her på vores hjemmeside, og hvis du vil spise ude på Donau, skal du sørge for at nyde et flodkrydstogt ved Donau med middag.

Hvis du har yderligere spørgsmål om madlevering i Budapest eller et andet emne der er relateret til det, skal du bruge kommentarfeltet. Vi prøver altid at besvare spørgsmål og hjælpe så hurtigt som muligt!