Oversvømmelse i Budapest

Nu er der er oversvømmelser i Budapest og nyheden om dette har spredt sig ud over Ungarns grænser. Men påvirker det dig som turist og besøgende til Budapest noget?

Oversvømmelserne i Budapest og Ungarn har blevet kallt “50-årige flommen”, da den forventningsvis vil blive den mest magtfulde i halvtreds år. Alligevel er det så i Budapest tingene går som sædvanlig, naturligvis med nogle få undtagelser. Det du kan forvente, hvis du besøger Budapest i de næste par dage er:

  • Mere trafik og køer, da den nedre vej Buda og Pest side nedad langs floden Donau er blokeret, fordi det er under vand.
  • Alle Donau ture bliver aflyst bådene ikke kan køre under broerne i perioder med kraftige oversvømmelser (som lige nu).
  • Restaurant bådene langs Donau er meget vanskeligt at nå (Spoon, Columbus), så du måske ønsker at overveje at spise et andet sted

Bortset fra dette liv går som sædvanlig og Budapest venter turister med åbne arme. Hvis du kommer til Budapest gå ikke glip af utroligt spændende vinturen til Eger. Vi arrangerer en spesialversjon av denne 15 juni med spesialpris. Les mer om denne turen her.

Flom i Budapest - fra Pinterest
Vannstanden er veldig høy i Budapest – bildet henter fra Pinterest

De oversvømmelser forventes at være på deres højeste i begyndelsen af ​​næste uge, og derefter tage det forhåbentlig ikke mange dage vil det hele går tilbage til sin sædvanlige gang i Budapest.