Coronavirus i Ungarn – Er det sikkert/muligt at besøge Budapest? (Opdateret 18 juni)

Er det sikkert at besøge Ungarn? Er det muligt at besøge Ungarn?Bør du være bekymret, før du rejser til Budapest? De seneste opdateringer om coronavirussen i Ungarn!

Mange mennesker er bekymrede på grund af coronavirus. Men er det sikkert at besøge Ungarn midt i dette? Hvad synes det ungarske folk om coronavirussen? Her kan du læse de seneste nyheder og oplysninger om virussen og dens status i Ungarn.

Artiklen opdateres ofte, så kom bare tilbage til de seneste opdateringer.

Coronavirussen i Budapest

Den seneste nyhed om Coronavirus i Budapest

Velkommen tilbage – 18. juni

Fra 19. juni kan alle EU-borgere såvel som folk fra Norge, Schweiz, Liectenstein, Serbien og Island komme til Ungarn. Det betyder, at det igen er muligt at besøge Budapest og Ungarn, og at der ikke er behov for karantæne efter ankomst.

Flere oplysninger i denne artikel.

Budapest åbner – 3. juni.

Mange af de virksomheder, der laver bådture på Donau, er åbne igen. De fleste restauranter i Budapest er åbne igen. Med andre ord kan du have det godt og besøge Budapest og nyde den berømte gulash-suppe og mere, hvis du kommer til Budapest lige nu.

Men vær opmærksom på reglerne, fordi du stadig bliver bedt om at indtaste en 14-dages karantæne, hvis du ankommer fra mange lande.

Hvornår kommer turisterne til Budapest igen? – 29. maj.

Restauranter har nu lov til at åbne, ikke kun med kunder udenfor, men også inde i bygningen. Tjenerne er forpligtet til at bære en maske. Ungarn har også indgået en aftale med Slovakiet, Østrig og Den Tjekkiske Republik, hvilket gør rejser mellem nationerne lettere uden kravet om at tilbringe tid i karantæne, når du besøger de andre lande. Naturligvis er reglerne ikke 100% lette at forstå, hvilket betyder, at du stadig skal være forsigtig og bede om yderligere hjælp, inden du planlægger din rejse.

Igen åbner Budapest, og det samme gælder Ungarn. Men der er stadig nogle flere ting, der skal gøres, før Ungarn helt åbner op for turister.

Budapest åbner igen – 18. maj.

Det er et stykke tid siden vores sidste opdatering. Der er ikke sket meget. Budapest har været i lockdown, men fra i dag kan restauranter (udendørs områder), butikker, indkøbscentre og lignende områder åbnes igen. Der er stadig et behov for at holde en afstand på 1,5 m, og der kræves en maske. Uden for Budapest har tingene været sådan i en uge allerede, og forhåbentlig vender Budapest tilbage til “normal” før sommersæsonen, og turister kan igen ankomme til Budapest.

Det forventes, at der kommer en anden bølge af virussen i september, men flyselskaberne vil starte deres fly mellem Budapest og andre destinationer igen.

Tingene ændrer sig ikke meget – 24. april.

Der er snart 2500 mennesker inficeret med virussen i Ungarn. Regeringen tror på, at virussen når sin top omkring den 3. maj. Rygterne siger, at skolen muligvis åbner igen senere i maj, men der er ikke sagt noget om endnu.

Antallet vokser – 15. april.

Vi opdaterer ikke denne artikel så ofte mere, da der ikke sker meget. Antallet er vokset i det seneste. Vi så 200 nye sager på en dag i sidste uge, men generelt er antallet mellem 50 og 100 hver dag. Det samlede antal smittede i Ungarn er nu 1579.

Mange populære steder i Ungarn er lukket for turister. Som et resultat har du ikke lov til at besøge Szentendre, andre populære steder langs Donau og mange andre steder.

Kun 11 nye sager inden for det sidste døgn – 6. april.

Antallet af mennesker med coronavirus i Ungarn steg til 733 på søndag. Men mandag morgen er antallet “kun” vokset til 744. Det betyder, at der er diagnosticeret 11 nye tilfælde i løbet af 24 timer. Nogle mennesker tror, ​​at det lave antal skyldes få test, eller fungerer de ungarske begrænsninger faktisk? Glem ikke, gaderne og turistattraktionerne er næsten tomme. Flere billeder vil blive sendt senere i dag.

3 april-opdatering

Antallet af inficerede er nu 625. Det er en vækst på 40 mennesker siden i går (da antallet var 585). Hvis du vil se nogle billeder fra tomme turistattraktioner i Budapest på grund af coronavirus, kan du kontrollere denne artikel.

Restauranter er for det meste lukket i Budapest, og kun folk fra Ungarn eller personer med en arbejdstilladelse i Ungarn har tilladelse til at komme ind i landet.

April er her! – 1. april.

Foråret er kommet til Budapest, og farverne er smukke. Desværre er der ingen turister i Budapest, der kan glæde sig over det, de ser. Men da ungarere stadig får lov til at gå en sund tur, besøger nogle ungarere endda Gellert-bakken for at nyde den smukke udsigt og farverne.

Coronavirus i Ungarn – 30. marts.

Fra mandag den 30. marts er antallet af mennesker med coronavirus i Ungarn 447. Det er en stigning på 39 siden søndag. Hospitalerne forbereder sig på en massiv invasion af patienter. Med andre ord forventes antallet at vokse hurtigere i de kommende dage og uger.

Det nye nummer er 300 – 27. marts.

Det officielle antal mennesker i Ungarn med coronavirus er 300. Ifølge landets ledelse tror de, at virussen når sin top i juni. Med andre ord vil ting ikke vende tilbage til det normale i den nærmeste fremtid.

Ungarn befinder sig i landsdækkende karantæne fra den 28. marts.

Antallet vokser dagligt – 26. marts.

Der er nu 261 personer diagnosticeret med covid-19-virussen i Ungarn. Virussen findes i alle kommuner i Ungarn (19 i alt).

Ti døde på grund af virussen indtil videre – 25. marts.

Fra den 25. marts er i alt 10 mennesker døde på grund af coronavirus i Ungarn. Antallet af mennesker, der diagnosticeres med virussen, er 226. Turisme er død, hvilket betyder, at der ikke er nogen turistaktiviteter tilgængelige i Budapest, selvom mange butikker er åbne indtil kl. 15.

Opdateret statistik – 24. marts.

20 personer er diagnosticeret med coronavirus siden i går. Det samlede antal dødsfald er 8.

Antallet vokser – 23. marts.

Der er nu 167 personer diagnosticeret med coronavirus i Ungarn. Det er en stigning på 36 mennesker siden i går, den største stigning på en dag indtil videre. 16 mennesker er “helbredt” af virussen, mens 7 mennesker er døde på grund af virussen.

Coronavirus i Ungarn den 23. marts.

Fra i dag vil det være lettere at blive testet for coronavirus, da flere læger burde være i stand til rent faktisk at tage blodprøven og sende den til laboratoriet. Hvis dette sker, vil antallet sandsynligvis vokse hurtigere i c

19 marts.

09:00 – Antallet af inficerede i Ungarn er nu 73. Mange mennesker arbejder hjemmefra og vælger således isolering for at beskytte sig selv og familiemedlemmer. Er du også isoleret? Her kan du se 11 film og tv-serier, der er værd at se på Netflix eller læse mere om, hvad det er værd at se i denne artikel.

06:15 – Gårsdagens meddelelse handlede ikke om, hvad de fleste forventede, at vi ikke har lov til at gå på gaderne uden noget formål overhovedet. I stedet handlede det om økonomi, og at folk vil få meget bedre betingelser på deres lån indtil udgangen af ​​året.

Butikker i Budapest er tomme for mel, sukker, toiletpapir og lignende produkter. Du er måske heldig og finder noget nu og da, men generelt er det svært at finde!

Shopping i Budapest

Hvad sker der i dag? – 18. marts.

15:30 – Meddelelsen kom men uden lyd. Så kun de, der er i stand til at læse læber, ved, hvad meddelelsen handlede om. Vi bliver nødt til at vente mere, før vi ved, hvad Viktor Orban sagde.

14:00 – Antallet af mennesker, der er diagnosticeret med Covid-19-virussen, er nu 58. Der er ikke sket meget siden i går, men klokken 15.00 afgiver den ungarske premierminister en vigtig meddelelse. Det forventes, at han vil fortælle folk, at de ikke længere har lov til at gå rundt udenfor, undtagen når de har brug for medicin, dagligvarer, eller når de går på arbejde. Vi opdaterer artiklen, når meddelelsen er blevet afgivet.

Ikke flere turister – 17. marts.

08:30 – Antallet af mennesker inficeret med Covid-19-virussen i Ungarn er nu 50.

06:45 – De ungarske grænser er nu lukket for turister. Kun folk fra Ungarn har adgang til landet.

De fleste restauranter i Budapest er lukket fra i dag. Sir Lancelot, Karpatia, Aszu og andre restauranter, der har forsøgt at holde åbne, vil ikke længere kunne gøre det efter forordningen, der siger, at alle restauranter skal lukke kl. 15.00. Den kendsgerning, at ikke flere turister får adgang til landet, hjalp heller ikke meget.

16 marts.

14:00 – Antallet af inficerede i Ungarn er nu 39. Den ungarske premierminister meddelte, at de ungarske grænser vil være lukket for alle uden et ungarsk pas fra i dag. Alle restauranter, barer og andre butikker skal lukkes kl. 15.00 med undtagelse af apoteker og købmandsforretninger. Alle biografer og teatre er også tvunget til at lukke.

Mennesker med en slags medicinsk erfaring og uddannelse opfordres også til at melde sig frivilligt og hjælpe i behandlingen af ​​mennesker med virussen.

6:10 – Den første person døde på grund af coronavirus i Ungarn i går. Ifølge de officielle statistikker er der nu 32 personer, der diagnosticeres med virussen i Ungarn.

I dag er den første dag, hvor alle skoler bliver lukket. Eleverne studerer derhjemme. Den ungarske tv-kanal M5 bruges til at vise materiale, der er nyttigt for de studerende, der studerer hjemmefra.

Igen vil mange restauranter i Budapest forblive lukket fra i dag, Gellert Spa, Rudas Spa, Szechenyi spa og andre termiske bade vil også være lukket fra i dag.

Den ungarske nationaldag – 15. marts.

15 marts er en af ​​tre ungarske nationale dage. Men der vil ikke være nogen fester, og der vil ikke være nogen festligheder i dag. I går blev 11 nye mennesker diagnosticeret med virussen (det største antal på en dag indtil videre).

Virussen har allerede haft en negativ indflydelse på restauranter i Budapest. I går modtog vi rapporter om, at nogle restauranter lukker i flere måneder, da de ikke har råd til at have folk, der arbejder, når ingen gæster besøger. Mange restauranter er stadig åbne og tilgængelige, men du vil møde flere og flere restauranter med lukkede døre, hvis du prøver at besøge restauranter rundt omkring i Budapest i de kommende uger.

Vigtig information til turister!
De termiske bade i Ungarn lukker fra 15. marts, og zoologisk have i Budapest lukkes også for besøgende. Nogle af bådturene på Donau er stadig tilgængelige.

Den største stigning hidtil – 14. marts.

21:00 – Fem nye mennesker diagnosticeres med coronavirus. Det samlede antal er nu 30.

10:00 – Der er nu i alt 25 personer, der har testet positivt for Covid-19-virussen i Ungarn. De seks mennesker er alle ungarere, og der er ikke givet andre oplysninger om dem.

Der er stadig turistprogrammer, og restauranter er stadig åbne i Budapest.

Hvad sker der i Ungarn? – 13. marts.

21:30 – Alle skoler og børnehaver i Ungarn vil være lukket fra 16. marts. Dette er for at beskytte børnene og endnu mere for at beskytte forældrene og bedsteforældrene. Børnene studerer hjemmefra i stedet for at gå på klasser i skolen. Du kan læse mere om denne meddelelse i den følgende artikel.

10:30 – Antallet af inficerede er steget til 19. Tre nye ungarske mænd diagnosticeres med virussen. De behandles alle på Laszlo hospitalet.

6:30 – I henhold til den sidste officielle opdatering (givet i går aften kl. 22.30) forbliver antallet af inficerede i Ungarn stadig 16. Dog er der nogle, der bekymrer sig, da den dame, der i går fik diagnosen virus, fik virussen uden at møde nogen ellers hvem der skal have virussen.

Hvis du kommer til Budapest, kan du stadig tage på forskellige bådture på Donau. De begrænser antallet af passagerer på bådene og sørger for, at de følger alle regeringens retningslinjer. Du kan læse mere om bådture på Donau i Budapest lige her.

Ungarn trapper op mod coronavirus – 12. marts.

Baseret på beslutningen om at lukke universiteter og flere andre begrænsninger blev dagligvarebutikkerne nedlagt i går. Igen kunne vi se tomme hylder og tomme frysere, da folk hurtigt købte alle de dagligvarer, de har brug for i længere tid.

Grænsekontrollen er igen aktiv ved grænserne mellem Ungarn og Slovenien og mellem Ungarn og Østrig. Dette er for at stoppe folk, der ankommer fra Italien, der muligvis bærer virussen. Det er kun tilladt for ungarere i Italien at vende hjem, men hvis de gør det, bliver de straks tvunget til en 2-ugers karantæne (enten derhjemme eller på hospitalet afhængig af deres tilstand).

Da indendørs samlinger på mere end 100 mennesker ikke er tilladt, lukkes de fleste teatre, biografer og lignende aktiviteter. De fleste bådture på Donau kører med mindre både, hvilket betyder, at de stadig kører. Restauranter kører også som sædvanligt.

11 marts

Alle, der kommer til Ungarn fra Italien, bliver tvunget til en 2-ugers karantæne, enten derhjemme eller på et hospital (afhængigt af om de er syge eller ikke ved ankomsten til landet). Alle sammenkomster på 100 mennesker eller flere indendørs er forbudt, og udendørs arrangementer med mere end 500 personer til stede er også forbudt.

Antallet af inficerede er i alt 13. I betragtning af at de største dele af de inficerede er universitetsstuderende med international baggrund, skal alle universiteter fortsætte med undervisning online i stedet for at mødes i de faktiske bygninger. Skoler og børnehaver forbliver åbne, da der endnu ikke er tegn på, at virussen spreder sig i sådanne miljøer.

Coronavirus i Ungarn

Antallet af coronavirus-tests foretaget i Ungarn sprang i går, da reglerne for, hvem der kan testes, er blevet ændret. De ansatte på et hospital er i øjeblikket i karantæne, mens de ventede på deres testresultater, da de alle mødtes uden den 70 år gamle Coronavirus-inficerede ungarsk, før han fik diagnosen virussen. En opdatering kommer sandsynligvis omkring 10.00 i dag med opdaterede numre og mere information.

Coronavirus i Budapest – 10. marts.

Baseret på information frigivet kl. 10 i dag er der i alt 12 mennesker inficeret med virussen i Ungarn. De tre nye er alle fra Iran, hvilket gør antallet af inficerede Coronavirus-personer i Ungarn til 8 personer fra Iran, 1 fra Storbritannien og 3 fra Ungarn.

Antallet af smittede blev hævet til 9 i går. Der er stadig ingen tegn på, at virussen spreder sig hurtigt blandt mennesker, så alle skoler kører, børnehaver er åbne, universiteterne holder foredrag, og restauranter, både i Donau og turistattraktioner er tilgængelige som altid. Men der er færre turister der kommer, hvilket betyder at de, der arbejder med turisme, lider på grund af manglen på turister der kommer. Men det er noget, ikke kun virksomheder i Budapest og Ungarn lægger mærke til, men alle, der arbejder med turisme over hele verden.

Coronavirus i Budapest – 9. marts.

Det er stadig meget stille i Ungarn. I henhold til den sidste officielle opdatering, der blev foretaget den 8. marts kl. 11.45, er der 7 mennesker inficeret med virussen i Ungarn, og antallet af foretagne blodprøver er under 400. Men det kan mærkes på turismen, at folk rejser mindre, og dermed , har du ikke problemer med at finde et gratis bord i din foretrukne restaurant. Men alle aktiviteter er tilgængelige, alle butikker er åbne, og alle ungarere lever livet, som de er vant til.

Alle flyforbindelser mellem Norditalien og Ungarn er stoppet.

Coronavirus i Ungarn – 6. marts.

Der er nu rapporteret om fire personer i Ungarn med Coronavirus. Den ene er kæresten til en af studentene fra Iran, mens den anden er en mand i Debrecen, der pendler mellem Debrecen og Milano på grund af sit job.

En turistgruppe på 15 mennesker fra Japan, der hostede, blev også taget til kontrol i går. Vi ved ikke noget andet om deres symptomer eller om resultaterne af testene endnu.

Selvom alle turistattraktioner er åbne, og alle aktiviteter er tilgængelige, som de normalt ville være, rapporterer mange restauranter og hoteller om aflyste ture og aflyste bordreservationer.

Coronavirusen i Danmark
Coronavirusen i Danmark

5 marts

Det er meget svært at finde håndrensere i butikker i Budapest. De to iranske studerende, der er inficeret af virussen, fik virussen under en rejse til Iran. Den ene studerer i byen Györ, mens den anden studerer farmakologi i Budapest. På grund af virussen skulle Budapest-studerende have været hjemme fra universitetet de første to uger efter sin ankomst til Budapest (det var universitetsbestemmelser på grund af virussen), men han holdt ikke reglerne. Som et resultat deltog han i forelæsninger i en hel uge på universitetet, før han stoppede.

Universitetet skulle have en stor begivenhed i weekenden, men de har besluttet at annullere det. Klassen for den iranske studerende i Budapest er karantæne (16 elever i alt) og deltager ikke i nogen klasser i de næste 2 uger.

Ekstra Coronavirus-rapport den 4. marts

I dag kl. 18.30 rapporterede den ungarske premierminister Viktor Orban om de to første mennesker i landet, der er blevet inficeret af Coronavirus. De er studerende fra Iran, og de er i øjeblikket på Szent Laszlo hospitalet. Der er ikke givet nogen oplysninger om, hvordan de blev inficeret med virussen endnu, så vi ved ikke, om de var inficeret i Budapest, eller om de var inficeret i Iran (eller et andet sted). Den ene af dem har en kæreste, der også er blevet taget i isolation, og den anden har en kone, der er blevet taget i isolation. Der blev foretaget adskillige tests for at bekræfte, at de faktisk var inficeret af virussen.

Vi får daglige rapporter kl. 12.00 fra det udvalg, der er ansvarligt for håndtering af Coronavirus i Ungarn.

To rejsende, der blev fanget med virussen i Tjekkiet, rapporteres at have besøgt flere turistattraktioner i Budapest, før de rejste til Brno og derefter til Prag. De besøgte Szechenyi Thermalbad, nogle ruiner pubber og mere. Det termiske bad i Szechenyi har hævet niveauet for klor i vandet på grund af virussen.’

 Coronavirus i Ungarn
Antallet af mennesker inficeret af Coronavirus i Ungarn. Det viser også, hvor mange mennesker der er i karantæne, og hvor mange blodprøver der er foretaget. (den 4. marts, kl. 19.10)

Coronavirus-rapport den 3. marts

British Airways, RyanAir, WizzAir og andre flyselskaber har aflyst flyvninger mellem mange rejsedestinationer over hele verden. Ungarn har dog stadig ingen tilfælde af coronavirus, hvilket betyder, at de fleste flyvninger til og fra Ungarn fungerer som normalt. Der er ikke så mange artikler om coronavirus længere i de ungarske aviser, og det ser ud til, at folk har glemt lidt af det.

Med andre ord, livet er normalt, og turister kommer til byen og hygger sig! Selvfølgelig kan tingene hurtigt ændres (som de gjorde i Norditalien), men i øjeblikket er der ingen tilfælde af virus i Ungarn.

Coronavirus-rapport den 2. marts

Ungarn er stadig et af de få lande i Europa uden nogen, der er inficeret af coronavirus. Der kan være mennesker, der er inficeret, men der er stadig ingen bekræftede tilfælde af coronavirus i landet endnu.

Som et resultat kommer turister stadig til Ungarn i et stort antal. Alle turistattraktioner er åbne, flodkrydstogterne kører som normalt, guidede ture er tilgængelige, og du kan nemt nyde vinsmagningsprogrammer og ølprogrammer, hvis du beslutter at besøge Budapest og Ungarn i øjeblikket.

Coronavirus-rapport den 29. februar

Tingene er stadig de samme i Ungarn. Influenzasæsonen er her, men der er stadig ingen, der officielt er inficeret af Coronavirus. Turister kommer stadig dagligt, og alle turistaktiviteter er tilgængelige, som de normalt er.

Coronavirus-rapport den 27. februar

Der er ikke sket meget siden i går. Men butikkerne er hovedsageligt udsat for mel, ris, spaghetti og lignende produkter. WizzAir har også meddelt, at de vil annullere alle flyvninger mellem Italien og andre lande i perioden mellem 10. marts og 4. april.

Coronavirus-rapport den 26 februar

Alle taler om virussen, og alle forbereder sig på virussen. Du kan læse om virussen i alle online aviser, og selvom der stadig ikke er rapporteret om hændelser med coronavirus i Ungarn, mener de fleste, at det bare er et spørgsmål om tid.

En skoleklasse, der besøgte Italien, befinder sig i karantæne på Szent Laszlo-hospitalet, men ingen rapporteres stadig, at de faktisk er inficeret med virussen.

Imidlertid forbereder mange mennesker sig på et udbrud, og som et resultat kan du i flere butikker se, at ris, mel, spaghetti og lignende produkter mangler. Der er endnu ingen tegn på panik, men folk forbereder sig på det, der kan blive hårdere dage og uger.

På grund af en lang periode med inkubering af virussen kan der være mennesker, der bærer virussen i Ungarn, men de er ikke blevet behandlet endnu eller har fået nogen symptomer endnu.

Det ungarske flyselskab WizzAir rapporterede, at de transporterede en passager med virussen på en flyvning mellem Craiova i Rumænien og Bologna i Italien. Flyvningen er taget ud af brug, siden dette skete.